Με πολύπλευρες δράσεις κλείνει το 2021 για την Ομάδα «Πάμε Βόλτα»

Με πολύπλευρες δράσεις κλείνει το 2021 για την Ομάδα «Πάμε Βόλτα»

Με πολύπλευρες δράσεις αποφάσισε να κλείσει το 2021 η Ομάδα «Πάμε Βόλτα». Μάλιστα, σε σχετικό δελτίο Τύπου μάς περιγράφει όσα πρόκειται να συμβούν:

«ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ – 7.00 μ.μ.

Επίσκεψη στην έκθεση ζωγραφικής «Όνειρα σε μαύρο φόντο» του Δημήτρη Ηλιόπουλου, στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης (4ος όροφος Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας)

Συμμετοχή ελεύθερη. Απαραίτητη η χρήση μάσκας και ο εμβολιασμός.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ-9.00 π.μ.

Εκδρομή στα Φιλιατρά με αφορμή δύο εκθέσεις.

Ο καταστροφικός σεισμός του 1886 τα ισοπέδωσε. Εκατοντάδες νεκροί. Ακαριαία, τα Φιλιατρά έπαψαν να είναι ο τόπος εξαγωγής σταφίδας και λαδιού σε ευρωπαϊκές πόλεις. Ο οικισμός επανασχεδιάστηκε με καλοσχεδιασμένη ρυμοτομία. Εξαιρετικά πετρόκτιστα κτήρια με νεοκλασικά στοιχεία μαρτυρούν την εποχή που η πόλη ήκμαζε.

Ο χώρος που φιλοξενεί την εντυπωσιακή πλατεία (που άρχισε να παίρνει τη νέα μορφή της το 1871) ήταν κτήμα του γιου του Αλή Πασά. Ο Καποδίστριας την παραχώρησε στον ομώνυμο Δήμο για να ανεγερθεί σχολείο και να φυτευτούν καλλιέργειες.

Τα κτήρια του πρώην Δημαρχείου στέγαζαν κάποτε την αγορά. Η κατασκευή δημόσιου ρολογιού ήταν επιβεβλημένη τότε… (με παραγγελία από το Μιλάνο).

Το κομψό και περίτεχνο σιντριβάνι κατασκευάστηκε στη Φλωρεντία.

Στο επίνειο της κωμόπολης βρισκόταν η αρχαία Εράνα, αρχιτεκτονικά μέλη της οποίας χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του τοίχου, στο λιμανάκι της Αγίας Κυριακής.

Οι δύο εκθέσεις που θα επισκεφτούμε είναι οι εξής:

-“Βουλή των Ελλήνων – Οι σταθμοί μίας διαδρομής σχεδόν διακοσίων ετών”, που έχει οργανώσει το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία. Η έκθεση φιλοξενείται στο “Κτήριο Σπέντζα” στα Φιλιατρά, σε συνεργασία με το Δήμο Τριφυλίας και την Επιτροπή “Ελλάδα, Τριφυλία 1821-2021”

-Έκθεση ιστορικών γεγονότων του 1821 στο Πάρκο της Βλαχέρνας.

Αναχώρηση από Καλαμάτα στις 9.00 π.μ.

Κόστος συμμετοχής: 16 ευρώ

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 6936-518550

ΤΡΙΤΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021 – 9.45 μ.μ.

Χειμερινό ηλιοστάσιο. Αποχαιρετούμε το φθινόπωρο και καλωσορίζουμε το χειμώνα με ιδιαίτερο δείπνο στο Διεθνές Κέντρο Μεσογειακής Γαστρονομίας (Γιαννιτσάνικα Καλαμάτας).

Πληροφορίες για το μενού στο fb της Ομάδας ή στο τηλ. 6936-518550».