Συνάντηση για την παράκαμψη Πεταλιδίου στην Αθήνα

Συνάντηση για την παράκαμψη  Πεταλιδίου στην Αθήνα

Τον υφυπουργό Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη, επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι στην Αθήνα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, ενώ είχε καλέσει να παρευρίσκεται και η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

Μεταξύ άλλων, η συνάντηση αφορούσε στη χάραξη της παράκαμψης Πεταλιδίου στο τμήμα Τζάνε – Καλαμάκι, του δρόμου Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Κορώνη, και ο Π. Νίκας είχε ζητήσει την παρουσία σε αυτή και της υπουργού, καθώς -όπως σημείωσε – “η Περιφέρεια εκτιμά πως η ευθύνη για το νέο αυτό κώλυμα ανήκει στο ΚΑΣ που ανατρέποντας προηγούμενη απόφασή του για το εν λόγω θέμα, προχώρησε -πέρυσι την άνοιξη- στη λήψη νέας, επιλέγοντας την πλέον κοστοβόρα λύση, ύψους πλέον των 20.000.000 ευρώ, τα οποία όμως η Περιφέρεια δεν έχει τη δυνατότητα να διαθέσει”.

Στόχος της χθεσινής συνάντησης ήταν να εξευρεθεί η απαιτούμενη πίστωση για την παρέμβαση που εισηγήθηκε το ΚΑΣ, “με την ελπίδα ότι το εν λόγω όργανο και η ΕΦΑ Μεσσηνίας δε θα μας σταματήσουν πάλι” σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νίκας.

Στην ίδια συνάντηση περιφερειάρχης και υφυπουργός συζήτησαν κι άλλα έργα της Περιφέρειας, με πρώτο στη σχετική λίστα τον οδικό άξονα Μεγαλόπολη – Αρχαία Ολυμπία.

Το δε πρόγραμμα του περιφερειάρχη χθες στην Αθήνα περιλάμβανε και συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση, η οποία ωστόσο ματαιώθηκε, καθώς το εν λόγω κυβερνητικό στέλεχος διαγνώστηκε με κορωνοϊό.