Να χαρακτηριστεί ιστορικό διατηρητέο το Δημοτικό Σχολείο Κοπανακίου ζητά η Κοινότητα

Να χαρακτηριστεί ιστορικό διατηρητέο  το Δημοτικό Σχολείο Κοπανακίου ζητά η Κοινότητα

Να χαρακτηριστεί ως ιστορικό διατηρητέο το Δημοτικό Σχολείο Κοπανακίου ζητά εγγράφως από το υπουργείο Πολιτισμού και την αρμόδια Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου & Νοτίου Ιονίου, Τμήμα Προστασίας Νεωτέρων Μνημείων και Κινητών Πολιτιστικών Αγαθών, η Κοινότητα Κοπανακίου με έγγραφο του προέδρου της, Γρηγόρη Παπαδόπουλου.

Στο έγγραφο, με σχετικά το υπ’ αριθμ. 48332/07-02-2022 αίτημα του τέως δημάρχου Αετού, Δημητρίου Δριμή και το από 15/2/2022 αίτημα των τεσσάρων Συλλόγων Κοινότητας Κοπανακίου (Γονέων και Κηδεμόνων, Εμπορικού, Αθλητικού και Γυναικών), αναγράφεται: «Στο Κοπανάκι Μεσσηνίας του Δήμου Τριφυλίας υπάρχει και λειτουργεί 6θέσιο Δημοτικό Σχολείο, το οποίο είναι μνημείο αρχιτεκτονικής των σχολικών κτηρίων του προηγούμενου αιώνα. Αποτελείται από δύο κτήρια, συνδεδεμένα μεταξύ τους και λειτουργούντα ως ενιαία κτήρια, όπου το πρώτο κατασκευάστηκε περίπου τη δεκαετία του 1930 και το δεύτερο τη δεκαετία του 1970. Το εν λόγω κτήριο είναι συνδεδεμένο με τις αναμνήσεις των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, ως μορφωτικός και πολιτιστικός χώρος και αποτελεί τοπόσημο για του χωριού μας.

Παρακαλούμε να χαρακτηριστεί τόσο το πέτρινο διδακτήριο όσο και όλο το κτήριο ως ιστορικό διατηρητέο που χρήζει ιδιαίτερης προστασίας από το κράτος».

Του Ηλία Γιαννόπουλου