ΚΑΕΜ: Σεμινάριο για “Εφαρμογή των Αρχών της Ευφυούς Γεωργίας στην Καλλιέργεια της Αμπέλου”

ΚΑΕΜ: Σεμινάριο για “Εφαρμογή των Αρχών της  Ευφυούς Γεωργίας στην Καλλιέργεια της Αμπέλου”

Ένα νέο σεμινάριο με θέμα “Εφαρμογή των Αρχών της Ευφυούς Γεωργίας στην Καλλιέργεια της Αμπέλου” θα υλοποιήσει το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής – Κολέγιο Περρωτής.

Σκοπός να παρουσιάσει το πώς τα “εργαλεία” και οι “εφαρμογές” της ευφυούς γεωργίας μπορούν να αξιοποιηθούν στις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι. Αναλυτικότερα, θα γίνει αναφορά στις διαδικασίες Κατεργασίας & Λίπανσης του εδάφους, Άρδευσης και Ολοκληρωμένης Φυτοπροστασίας.

Θα παρουσιαστούν, επίσης, οι ψηφιακές εφαρμογές CoreIoT (για τη συγκέντρωση και επεξεργασία δεδομένων από τους αισθητήρες στον αμπελώνα) και  Field Climate (για τη συλλογή, ανάλυση, προβολή αγρονομικών, και μετεωρολογικών, δεδομένων που σχετίζονται με το αμπέλι).

Το σεμινάριο απευθύνεται σε μεμονωμένους παραγωγούς, ομάδες παραγωγών – συνεταιρισμούς και μεταποιητές (π.χ. οινοποιεία κ.τ.λ.), ενώ θα διεξαχθεί διαδικτυακά από 31 Μαρτίου – 14 Απριλίου, περιλαμβάνει 5 συναντήσεις και έχει συνολική διάρκεια 15 διδακτικών ωρών. Το δε κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 50 ευρώ.

Πρόγραμμα συναντήσεων

Πέμπτη 31/3 | 18:00-20:30

Δευτέρα 04/4 | 18:00-20:30

Πέμπτη 07/4 | 18:00-20:30

Τρίτη 12/4 | 18:00-20:30

Πέμπτη 14/4 | 18:00-20:30

Εισηγητές

-Παντ. Μπαρούχας, αναπληρωτής καθηγητής, Τμήμα Γεωπονίας, Πανεπιστημίου Πατρών

-Αντ. Παρασκευόπουλος, διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας

-Νικ. Τσότσολας, επίκουρος καθηγητής Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής, υπεύθυνος της Green Projects

-Ντόρα Αγγελοπούλου, γεωπόνος, υπεύθυνη Έρευνας & Ανάπτυξης της AGROMET

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο του ΚΑΕΜ στην Καλαμάτα τηλεφωνικά στο 27210 25700 και μέσω e-mail στα: info@kaem.gr, www.kaem.gr/seminars/.