Ας προσηλωθούμε στο μείζον

Ας προσηλωθούμε στο μείζον

Η ομιλία του προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι στη Βουλή των Ελλήνων θα έπρεπε να είναι ιστορική. Θα έπρεπε τα κόμματα αλλά και όσοι παρακολούθησαν την ομιλία να συζητούν για τη μεγάλη εικόνα, για το δίκαιο αγώνα ενός λαού για την ίδια του την εθνική ύπαρξη.

Η παρεμβολή βίντεο στην ομιλία Ζελένσκι ήταν λάθος. Ήταν αυτό που έψαχνε ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα πρόσχημα προκειμένου να καταδικάσει εμμέσως τους αμυνόμενους και να στηρίξει τους επιτιθέμενους. Μετέτρεψε την ομιλία σε εφαλτήριο μικροψυχίας και μικροπολιτικής.

Έδωσε την ευκαιρία «στον επιτήδειο ουδέτερο», στον «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ», να χαρακτηρίσει την όλη διαδικασία «ιστορική ντροπή».

Κύριε Τσίπρα, ιστορική ντροπή για τον κοινοβουλευτισμό στην Ελλάδα ήταν η Χρυσή Αυγή, την ψήφο της οποίας, πολλές φορές, αξιοποιήσατε. «Όλες οι ψήφοι είναι χρήσιμοι». Το ξεχάσατε;

Η Χρυσή Αυγή έμεινε ανενόχλητη και η δίκη της δεν προχώρησε βήμα. Αυτές είναι οι πραγματικές ντροπές και όχι μόνον.

Ο Τσίπρας έπαιξε τον οικείο ρόλο «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ», λίγο Δύση και λίγο Πούτιν, και με τα εμβόλια και με τους αντιεμβολιαστές, και με τα μνημόνια (το τρίτο και καλύτερο) και με τους αντιμνημονιακούς. Ό,τι θέλει ο πελάτης και με τον Ολυμπιακό και με τον Παναθηναϊκό.

Τέτοιες λογικές οδηγούν στην επιστροφή του κλίματος της περιόδου της χρεοκοπίας.

Για τις υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις της χώρας, το μείζον παραμένει η υπεράσπιση της ελευθερίας μιας ευρωπαϊκής χώρας από μια βίαιη εισβολή.

Ας προσηλωθούμε στο μείζον.

 Του Μιχάλη Βασ. Σούμπλη