Πάσχα στην Καλαμάτα και δεν έπεφτε καρφίτσα

Πάσχα στην Καλαμάτα και δεν έπεφτε καρφίτσα

Νέα τόνωση τα συνέδρια που ξεκινούν από αύριο

Τα στοιχεία της διαθεσιμότητας σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα της περιοχής μας επιβεβαιώθηκαν, όπως και τα στοιχεία που έδωσαν οι εταιρείες που εκμεταλλεύονται τα διόδια και έκαναν λόγο για τη μεγαλύτερη έξοδο της πενταετίας από την Αθήνα.

Έτσι, λοιπόν, για ακόμα μια φορά η Καλαμάτα, αλλά και η Μεσσηνία γενικότερα, αποτέλεσαν έναν από τους κορυφαίους προορισμούς και ειδικά στην πρωτεύουσα του νομού δεν έβρισκες με τίποτα τραπέζι για να καθίσεις. Όσο για κλίνες… ήταν κάτι σαν ανέκδοτο.

Μέσα από τις φωτογραφίες σάς παρουσιάζουμε τι έγινε στην πόλη, ενώ κορυφαία μπορεί να χαρακτηριστεί η στιγμή που τρεις Επιτάφιοι συναντήθηκαν στο λιμάνι.

Μεγάλη Παρασκευή
Από το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής στην Καλαμάτα η κίνηση ήταν αυξημένη, με τα εμπορικά καταστήματα να είναι ανοιχτά, όμως δε στάθηκε σύμμαχος ο καιρός για όσους ήθελαν να κάνουν μπάνιο, αφού υπήρχαν ισχυρά κύματα στην παραλία. Μάλιστα, καταστηματάρχες που είχαν βγάλει ξαπλώστρες έτρεχαν να τις μαζέψουν για να μην τις παρασύρουν τα κύματα.

Το βράδυ σε όλες τις ενορίες βγήκε ο καθιερωμένος Επιτάφιος. Σε αυτόν της Υπαπαντής παρέστη και ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ σε αυτούς (Αναλήψεως, Αναστάσεως και Αγίας Βαρβάρας) που συναντήθηκαν στο λιμάνι οι συγκεντρωμένοι ήταν χιλιάδες. Δεν έλειψαν, βέβαια, και τα ομοιώματα του Ιούδα που κάηκαν σε διάφορες γειτονιές.

Μεγάλο Σάββατο
Τελευταία μέρα για ψώνια το Μεγάλο Σάββατο, με τον κόσμο να έχει βγει στο κέντρο της πόλης, ενώ υπήρξαν και αυτοί που προτίμησαν την παραλία για βόλτα. Όμως, ούτε και εκείνη τη μέρα το κύμα έκανε τη χάρη στους περισσότερους, αν και υπήρξαν οι τολμηροί που τα αγνόησαν και βούτηξαν στη θάλασσα.

Σε όλες τις ενορίες εψάλη η Ακολουθία της Αναστάσεως, με το μητροπολίτη να βρίσκεται στο ναό της Υπαπαντής, ενώ δε γίνεται να αγνοήσουμε ότι τα έργα ανάπλασης που εκτελούνται με ρυθμούς χελώνας δυσκόλεψαν κατά πολύ τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί.

Κυριακή του Πάσχα
Μέρα που οι περισσότεροι περνούν οικογενειακά η Κυριακή του Πάσχα, με τις σούβλες να έχουν την τιμητική τους, ενώ το πρωί τελέσθηκε στο ναό της Υπαπαντής ο Εσπερινός της Αγάπης.

Το απόγευμα αρκετοί βγήκαν για βόλτα στην πλατεία είτε στην παραλία, ενώ το βράδυ της Κυριακής, αλλά κυρίως τη Δευτέρα του Πάσχα, ξεκίνησε η αναχώρηση για τους περισσότερους επισκέπτες, με την πόλη σιγά σιγά να βρίσκει τους ρυθμούς της.

Νέο κύμα επισκεπτών
Βέβαια, ακολουθεί το τριήμερο της Πρωτομαγιάς και πολλοί θα είναι αυτοί που θα βρεθούν στην περιοχή μας, ενώ υπάρχουν πλέον και τα συνέδρια.

Ενδεικτικά, να αναφέρουμε ότι την Πέμπτη ξεκινά σε παραλιακό ξενοδοχείο της Καλαμάτας συνέδριο κλινικής ψυχοφαρμακολογίας, με το ξενοδοχείο να έχει πληρότητα που φτάνει το 100%, ενώ αρκετοί είναι οι σύνεδροι που θα μείνουν και σε γειτονικά ξενοδοχεία, αφού εκεί βρήκαν διαθέσιμα δωμάτια.

Μάλιστα, αναμένεται τα συνέδρια να συνεχιστούν και τις επόμενες εβδομάδες, κάτι που θα φέρει στην Καλαμάτα κόσμο.

Τέλος, ξενοδοχειακές μονάδες ή ξενοδοχεία boutique που βρίσκονται σε όλη τη Μεσσηνία και δη στη Μάνη, έχουν μεγάλη πληρότητα μέχρι και την Πρωτομαγιά, αφού στην ουσία οι εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας είναι τέσσερις, γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν πολλοί για να παρατείνουν τις διακοπές τους. 

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση