Επιχορηγήσεις από τον Αναπτυξιακό για ξενοδοχειακές μονάδες στη Μεσσηνία

Επιχορηγήσεις από τον Αναπτυξιακό  για ξενοδοχειακές μονάδες στη Μεσσηνία

Εγκρίθηκαν δύο επενδύσεις σε Βέργα και Μάνη

Η υπαγωγή ξενοδοχειακών επενδύσεων στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων εγκρίθηκε με αποφάσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στη Μεσσηνία, στις ευεργετικές διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου, σύμφωνα με τις αποφάσεις που δημοσιοποιήθηκαν χθες, υπάγονται δύο επενδύσεις, ενώ άλλες δύο θα επιχορηγηθούν στη Λακωνία.

Νέες επενδύσεις

Στη Μεσσηνία υπογράφηκε η υπαγωγή επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης «Ορφανός Νικόλαος και ΣΙΑ Ο.Ε.», με διακριτικό τίτλο «ΟΡΑΤΟ», για ίδρυση ξενοδοχειακής μονάδας» στα Ρίγκλια του Δήμου Δυτικής Μάνης, συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 1.661.338,72 ευρώ και συνολικού ενισχυόμενου κόστους ίσου με 1.632.150,75 ευρώ.

Στο επενδυτικό αυτό σχέδιο χορηγείται ενίσχυση με τη μορφή της επιχορήγησης, συνολικού ύψους 897.682,91 ευρώ, ενώ οι νέες θέσεις εξαρτημένης εργασίας που θα δημιουργηθούν από την υλοποίηση της επένδυσης ανέρχονται σε 2 Ετήσιες Μονάδες Εργασίας (Ε.Μ.Ε.).

Εγκρίθηκε επίσης, η υπαγωγή στο καθεστώς ενίσχυσης του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016, επενδυτικού σχεδίου που αναφέρεται σε ίδρυση ξενοδοχειακής μονάδας στη Βέργα του Δήμου Καλαμάτας, συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 1.287.154,12 ευρώ και συνολικού ενισχυόμενου κόστους ίσου με 1.242.134,59 ευρώ.

Φορέας του επενδυτικού σχεδίου είναι η επιχείρηση Πανταζής Γεώργιος. Το συνολικό επιλέξιμο και το ενισχυόμενο κόστος του επενδυτικού σχεδίου ανέρχεται σε 755.712 ευρώ.

Επίσης, εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του Ν.4399/2016 ξενοδοχειακής μονάδας στο Μαυροβούνι Γυθείου , 4 αστέρων, με την επωνυμία «MANI LUXURY ACCOMMODATION Ι.Κ.Ε.» συνολικού ενισχυόμενου κόστους ίσου με 2.169.044 ευρώ, ενώ υπογράφηκε η υπαγωγή επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ Γ. Ι.Κ.Ε. για ίδρυση ξενοδοχειακής μονάδας στα Καλύβια του Δήμου Ανατολικής Μάνης, συνολικού ενισχυόμενου κόστους ίσου με 1.115.000 ευρώ.

Της Βίκυς Βετουλάκη