Πραγματικά εξωπραγματικός…

Πραγματικά εξωπραγματικός…

Στην Τήνο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο ο αγώνας Avance Tinos Running Experience 2022, τον οποίο οι γνώστες του τρεξίματος θεωρούν ως ένα δύσκολο ημιμαραθώνιο λόγω της διαδρομής του. Ειδικά τη συγκεκριμένη μέρα ήταν ακόμα δυσκολότερος, αφού στο νησί έπνεαν ισχυροί άνεμοι.

Παρ’ όλα αυτά και, φυσικά, παρά την απόσταση μέχρι το νησί, «παρών» ήταν ο 90χρονος Παναγιώτης Δούσης. Μια περίπτωση ανθρώπου που έχει απασχολήσει μέχρι και ιατρικά συνέδρια, αφού έχει καταφέρει να κερδίσει τον καρκίνο και, μάλιστα, συνεχίζει να τρέχει.

Όπως ήταν λογικό, αρκετοί ήταν οι συμμετέχοντες που μιλούσαν μαζί του, θέλοντας να μάθουν πού βρίσκει τόση ενέργεια.

Ο κ. Δούσης, χαμογελαστός που ολοκλήρωσε και αυτό τον αγώνα, όταν τον πλησίασα λίγο πριν από τις απονομές, μου είπε ότι κατέρριψε το ρεκόρ στα 21 χλμ. στην κατηγορία 85-89 που συμμετέχει.

Μάλιστα, και το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε στον ίδιο, με 2 ώρες και 32 λεπτά. Πλέον αυτό διαμορφώθηκε σε 2 ώρες και 21 λεπτά, «με τον καιρό να είναι χάλια», όπως σημείωσε. Ήταν δε η πιο δύσκολη διαδρομή που έχει τρέξει στον κόσμο.

Κλείνοντας σημείωσε ότι ούτε ο ίδιος πιστεύει αυτό που έκανε, ενώ για τη συνέχεια είπε ότι την Κυριακή θα τρέξει στον αγώνα της Κυπαρισσίας, έπειτα στης Αθήνας και μετά στο Βόλο…

Άφησα τον κ. Δούση πάνω στο βάθρο, όπου ανέβηκε για να πάρει ένα ακόμα κύπελλο, κι έφυγα για ακόμα μια φορά εντυπωσιασμένος με το συγκεκριμένο άνθρωπο, που έχει καταφέρει στα 90 του να αφήσει στην άκρη τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και να τρέχει…

Να είναι καλά και να τρέξει ακόμα άπειρα χιλιόμετρα…
Π.Μπ.