Το Πύργος -Τσακώνα στο Μαξίμου στις 4 Ιουλίου

Το Πύργος -Τσακώνα στο Μαξίμου στις 4 Ιουλίου

Ανταποκρινόμενος άμεσα στο αίτημα κατά την επίσκεψή του στην Καλαμάτα και τη Μεσσήνη, για την αναπτυξιακή αναγκαιότητα ολοκλήρωσης του αυτοκινητόδρομου Πύργος – Τσακώνα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκάλεσε ευρεία συνάντηση εργασίας στο Μέγαρο Μαξίμου τη Δευτέρα 4 Ιου-
λίου, στις 10.00 το πρωί, με τη συμμετοχή όλων των βουλευτών Μεσσηνίας και Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, των υπουργών Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη καιΑ. Σκέρτσου και του γ.γ. πρωθυπουργού Γ. Δημητριάδη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του βουλευτή Μίλτου Χρυσομάλλη:
«Η κατασκευή του Πύργος – Τσακώνα ως ενιαίο έργο αποτελεί μονόδρομο για την υλοποίησή του. Ήδη από καιρού στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας είχα επιμείνει πως πρέπει να δούμε το δρόμο ως ενιαίο σύνολο από τον Πύργο έως την Τσακώνα και όχι τμηματικά από το Καλό Νερό ως την Τσακώνα, όπως ήταν η επικρατούσα άποψη.

Την ίδια θέση ενστερνίστηκαν μετέπειτα και οι εμπορικοί σύλλογοι της Τριφυλίας αλλά και της Ηλείας. Πλέον, προχωρούμε προς την κατεύθυνση αυτή και θα συζητήσουμε με τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς για την κατασκευή του Πύργος-Τσακώνα, ως ενιαίου και ολοκληρωμένου έργου υποδομών. Αυτή άλλωστε είναι και η ασφαλέστερη επιλογή, όπως έχω τονίσει πολλάκις, για να αποκτήσει το έργο τον αναπτυξιακό χαρακτήρα που έχει ανάγκη η Τριφυλία και συνολικά η δυτική Μεσσηνία και η νοτιοδυτική Πελοπόννησος».