Εγκλωβισμένοι στην ανικανότητα του κράτους οι 80 ιδιοκτήτες των οχημάτων που εμπλέκονται στο κύκλωμα

Εγκλωβισμένοι στην ανικανότητα του κράτους οι 80 ιδιοκτήτες των οχημάτων που εμπλέκονται στο κύκλωμα

Δε φτάνει που εξαπατήθηκαν και είναι τα θύματα μιας μεγάλης ιστορίας, το κράτος έρχεται τώρα να τους τιμωρήσει για κάτι που το ίδιο δεν έκανε καλά σε πολλά στάδια της διαδικασίας! Κατά τη λαϊκή παροιμία: «Και κερατάς και δαρμένος»!

Ο λόγος για τους 80 ιδιοκτήτες οχημάτων, τα οποία αγόρασαν (εν αγνοία τους) με πειραγμένα χιλιόμετρα από το κύκλωμα που εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και τα οποία πλέον τελούν υπό καθεστώς κατάσχεσης. Μάλιστα, είναι υποχρεωμένοι να τα φυλούν οι ίδιοι και χωρίς να έχουν δικαίωμα να τα χρησιμοποιήσουν!

Δεν μπορούν να τα χρησιμοποιούν!
Πρόκειται για  ανθρώπους που κάποια στιγμή αγόρασαν ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες μετακίνησης των ιδίων και των οικογενειών τους και τώρα ανακάλυψαν ότι χρυσοπλήρωσαν ένα παλιό αυτοκίνητο με χιλιάδες χιλιόμετρα, που στις περισσότερες περιπτώσεις δε θα έπρεπε καν να κυκλοφορεί.

Τα 80 αυτοκίνητα που βρέθηκαν από την Αστυνομία με παραποιημένα διανυθέντα χιλιόμετρα κατασχέθηκαν υπό μεσεγγύηση, καθώς θεωρούνται οχήματα που έχουν καταχωρηθεί με πλαστά έγγραφα. Αυτό σημαίνει ότι επειδή δεν υπάρχει τόσος μεγάλος χώρος φύλαξης των οχημάτων, οι ιδιοκτήτες τους ορίσθηκαν ως μεσεγγυούχοι, που πρέπει να φυλούν τα κατασχεμένα, ενώ δεν έχουν εξουσία να τα χρησιμοποιούν.

Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες πρέπει να τα φυλάνε σε γκαράζ, με τα ίδια χιλιόμετρα που καταγράφηκαν όταν εξετάσθηκαν, να μην τα χρησιμοποιούν, ενώ για την τύχη τους θα αποφασίσει το δικαστήριο, όποτε κι αν γίνει αυτό! Και φυσικά, δεν μπορούν να τα πουλήσουν.

Το κράτος τούς τιμωρεί για ό,τι δεν έκανε
Φυσικά, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων αυτών έχουν δικαίωμα να προσφύγουν σε βάρος εκείνου από τον οποίο τα αγόρασαν και να παραστούν ως πολιτική αγωγή στη δίκη, ζητώντας αποζημίωση, αλλά, όπως λέει και ο λαός μας, «ζήσε, Μάη μου, να φας τριφύλλι».

Έτσι, μετά την αποκάλυψη της μεγάλης αυτής υπόθεσης και της εξάρθρωσης του κυκλώματος από την Ασφάλεια Καλαμάτας, οι 80 αυτοί άνθρωποι, όχι μόνο δεν αισθάνονται δικαιωμένοι, αλλά και ότι το κράτος τούς τιμωρεί για όσα δεν έκανε το ίδιο. Γιατί το κράτος δε φρόντισε να αποκαλύψει την απάτη αυτή, ούτε κατά τον εκτελωνισμό των οχημάτων, όπου προσκομίζονταν παραποιημένα ή πλαστογραφημένα έγγραφα, ούτε κατά την προσκόμιση ψευδών τιμολογίων στις οικονομικές υπηρεσίες, ούτε και κατά την έκδοση πινακίδων κυκλοφορίας στις Υπηρεσίες Μεταφορών.

Κι επειδή όλοι αυτοί δεν κατάλαβαν την απάτη που γινόταν κάτω από τη μύτη τους, τιμωρούνται οι πολίτες που με τις λίγες τους οικονομίες αγόρασαν ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο.

Για το μόνο που μπορεί να αισθάνονται λίγο ανακουφισμένοι οι ιδιοκτήτες είναι ότι έμαθαν πως στα χέρια τους είχαν ένα αυτοκίνητο που μπορεί να ήταν επικίνδυνο για την ασφάλειά τους.

Της Βίκυς Βετουλάκη