Γιώργος Τσούκλερης: «Ξεχωριστή στιγμή η συμμετοχή μου στην πρώτη ομάδα σε αγώνα κόντρα στην Μπρέντφορντ»

Γιώργος Τσούκλερης: «Ξεχωριστή στιγμή η συμμετοχή μου στην πρώτη ομάδα σε αγώνα κόντρα στην Μπρέντφορντ»

Ο Μεσσήνιος επιθετικός Γιώργος Τσούκλερης (είναι γιος του προπονητή των Μεικτών ομάδων της ΕΠΣ Μεσσηνίας Θανάση Τσούκλερη), βρίσκεται από τον προηγούμενο Αύγουστο στην Κύπρο όπου συνδυάζει ιδανικά σπουδές και ποδόσφαιρο. Ήταν βασικό στέλεχος της Κ-19 του Απόλλωνα Λεμεσού και με την ολοκλήρωση της σεζόν, μας μίλησε για τις επιδόσεις του όσον αφορά στο ποδοσφαιρικό κομμάτι, αλλά και τις σπουδές του.

Σε ερώτησή μας σχετικά με την συμμετοχή του στην Κ-19 του Άρη Λεμεσού, μας ανέφερε τα εξής:
«Η πρώτη μου χρόνια στο κυπριακό πρωτάθλημα με την Κ19 του Άρη Λεμεσού ομάδας Ά Εθνικής Κατηγορίας, ήταν ιδιαίτερη και πρωτόγνωρη. Η αρχή ήταν δύσκολη όπως κάθε αρχή άλλωστε σε μια άλλη χώρα,  κάτι το οποίο όμως δεν με εμπόδισε στο να προσαρμοστώ γρήγορα, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των προπονητών μου οι οποίοι μου έδωσαν γρήγορα φανέλα βασικού. Η χρονιά μου ολοκληρώθηκε έχοντας 21 συμμετοχές (1843 λεπτά), ένα γκολ και συμμετοχή στο κύπελλο με τον Απόλλωνα Λεμεσού».

Ποια ήταν η καλύτερη και ποια η χειρότερη  στιγμή σου;
«Η καλύτερη μου στιγμή ήταν σίγουρα το γκολ που πέτυχα απέναντι στην Ανόρθωση. Ακόμα πιο σημαντική όμως η ευκαιρία που μου δόθηκε στους 3 πρώτους μήνες να παίξω με την πρώτη ομάδα απέναντι στην Αγγλική Μπρέντφορντ σε τουρνουά με ομάδες από την Ισπανία, Λετονία, Κύπρο. Η χειρότερη μου στιγμή η καθυστέρηση της έκδοσης του δελτίου μου που μου στέρησε την συμμετοχή μου στις 3 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος».

Ο Άρης Λεμεσού ήταν νεοφώτιστος στο Παγκύπριο πρωτάθλημα, πώς είδες την πορεία του;
«Η ομάδα του Άρη είναι μια ιστορική ομάδα (έτος ιδρύσεως 1930). Τη φετινή χρονιά κατάφερε να πρωταγωνιστήσει ανεβαίνοντας μάλιστα στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Μετά τα Play Off κατέλαβε την τέταρτη θέση η οποία την οδήγησε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Ευρώπη και στο Conference  League. Είναι μια ομάδα που έχει όραμα και πλάνο και υπάρχουν άνθρωποι με γνώσεις στις υποδομές που ασχολούνται από τις πολύ μικρές ηλικίες έως και την πρώτη ομάδα».

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;
«Αυτή την περίοδο έχουμε ξεκινήσει ήδη προετοιμασία με την ομάδα με διπλές προπονήσεις στο γυμναστήριο και παράλληλα δουλεύω ατομικά στο γήπεδο ώστε να είμαι έτοιμος για την επίσημη έναρξη. Στόχοι μου δεν είναι άλλοι από το να βελτιώνομαι μέσα από τις προπονήσεις και τα παιχνίδια ώστε να μπορέσω να ανταπεξέλθω σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο».

Πώς καταφέρνεις και συνδυάζεις ποδόσφαιρο και σπουδές;
«Παράλληλα θα συνεχίσω τις σπουδές μου στο δεύτερο έτος πλέον της Γυμναστικής Ακαδημίας, κάτι που με σωστό προγραμματισμό μπορείς να συνδυάσεις και τα δύο. Εξάλλου η εμπειρίες που έχω αποκομίσει από το πανεπιστήμιο είναι εξίσου σημαντικές. Συμμετοχή στην ομάδα ποδοσφαίρου του πανεπιστημίου και στην ομάδα του Futsal η οποία κατέκτησε την πρώτη παγκύπρια θέση στο πανεπιστημιακό πρωτάθλημα.