12ο Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας: Επιστρέφει ανανεωμένο και πολλά υποσχόμενο

12ο Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας: Επιστρέφει ανανεωμένο και πολλά υποσχόμενο

Στο νέο του χώρο, στο ΑΣΟ Παμίσου, ετοιμάζεται να επιστρέψει τις επόμενες μέρες το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας, έπειτα από τη διακοπή που μεσολάβησε για δύο χρόνια λόγω πανδημίας.

Μέσα από ένα πολυσυλλεκτικό φεστιβάλ που πρόκειται να παρουσιαστεί στο κοινό της Μεσσηνίας το τελευταίο τριήμερο του Ιουλίου (29-31), η διοργάνωση θα φιλοξενήσει τον Θανάση Παπακωνσταντίνου και τον Σπύρο Γραμμένο (29 Ιουλίου), τον Γιάννη Χαρούλη (30 Ιουλίου), όσο και το συγκρότημα «Στίχοιμα» και τους “Planet of Zeus”.

Παράλληλα, λειτουργώντας ως συνδετικός κρίκος που θα ενώσει μια σειρά από συλλόγους και φορείς της πόλης γύρω από τις τέχνες, το χορό και τη μουσική, διοργανώνει παράλληλες εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στις ίδιες εγκαταστάσεις, και οι οποίες θα προπορευτούν του φεστιβάλ, καθώς θα πραγματοποιηθούν μια εβδομάδα νωρίτερα (24-30 Ιουλίου).

Έτσι, η εβδομάδα των παράλληλων εκδηλώσεων περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, προβολές ταινιών από το «Φεστιβάλ Μηδέν» και τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, καθώς και διάφορες άλλες δραστηριότητες από τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας, τα Παιδικά Χωριά SOS και τη Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας.

Παράλληλα, κατά τις ημέρες διεξαγωγής του φεστιβάλ θα υπάρχει το καθιερωμένο ελεύθερο κάμπινγκ για τους ενδιαφερόμενους, όπως πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια στο χώρο που θα διεξαχθούν και οι υπόλοιπες εκδηλώσεις, δίπλα στον ποταμό Άρι.

Οι τέχνες του δρόμου επανέρχονται

στο Φεστιβάλ του Δρόμου

Επίσης, η φετινή διοργάνωση του φεστιβάλ, σε συνεργασία με τους “Scycrew Circus Art”, θα παρουσιάσουν στο κοινό μια σειρά από παραστάσεις και σεμινάρια τσίρκου.

Αυτό το εγχείρημα αφορά σε μια νέα προσπάθεια, καθώς η σύμπραξη φιλοδοξεί να προωθήσει και να αναπτύξει το παραδοσιακό και σύγχρονο τσίρκο στη χώρα, καθώς και να καταστεί αυτό πολιτιστικός πόλος έλξης για την Καλαμάτα.

Όπως διευκρινίζεται από τους διοργανωτές, το εν λόγω πρόγραμμα δεν εμπεριέχει οποιαδήποτε μορφή εκμετάλλευσης ζώων.

•Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται στον πολυχώρο του ΑΣΟ Παμίσου και ηλεκτρονικά μέσω του viva.gr.

•Επικοινωνία:

Τ.: +30 27211 10740 – E: info@streetfestival.gr

Χρ.Μ.