Φάρις: Με βιεννέζικες συναυλίες και Θέατρο Σκιών συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις

Φάρις: Με βιεννέζικες συναυλίες και Θέατρο Σκιών συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις

Στη δεύτερη πατρίδα του επιστρέφει για ένα ακόμα μουσικό καλοκαίρι ο Άρης-Αλέξανδρος Blettenberg, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει καθιερώσει να αφήνει το αποτύπωμά του στα μουσικά δρώμενα της Μεσσηνίας.

Έτσι, πλαισιωμένος από τη Συμφωνική Ορχήστρα Modling της Αυστρίας, που θα συμπράξουν καλλιτεχνικά αύριο στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, πρόκειται να παρουσιάσουν σπουδαία έργα των Μότσαρτ, Στράους και Μπετόβεν.

Μιλώντας για τη συναυλία όπου «η μουσική θα κατέχει τη γλώσσα των συναισθημάτων συνεπαίρνοντας το κοινό», ο ίδιος κάλεσε το φιλόμουσο κοινό της πόλης να την παρακολουθήσει από κοντά, ενώ υποσχέθηκε ότι οι ήχοι της θα μιλήσουν στην καρδιά καθενός.

Παράλληλα, η καλλιτεχνική παρουσία του Άρη-Αλέξανδρου Blettenberg δεν περιορίζεται μόνο στην αυριανή συναυλία. Θέλοντας να ενισχύσει το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ της Μάνης, πρόκειται να συμμετάσχει για δέκατη τρίτη συναπτή χρονιά στη Βιεννέζικη Βραδιά που θα πραγματοποιηθεί στον Πύργο Δυτικής Μάνης. Εκεί, μέσα από την καλοκαιρινή συναυλία που θα λάβει χώρα την Τρίτη 30 Αυγούστου, με τίτλο «Τέσσερα χέρια – Ένα πιάνο», το κοινό που θα δώσει το «παρών» θα παρακολουθήσει τη μουσική σύμπραξη του ιδίου με τον εξίσου καταξιωμένο πιανίστα Phillip Scheucher.

Από πλευράς της, μία εκ των διοργανωτών των παραπάνω συναυλιών, η κα Burgi Blauel, δήλωσε ότι όραμά της είναι να δημιουργηθεί κάποτε μιας μορφής συμφωνική ορχήστρα στην πόλη της Καλαμάτας, ενώ μέσω των συμπράξεων για τη διεξαγωγή των εν λόγω συναυλιών πιθανόν να βρίσκονται πολύ κοντά στην επίτευξη αυτού του εγχειρήματος. Ταυτόχρονα, δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενη για τον ερχομό της εν λόγω συμφωνικής ορχήστρας στη Μεσσηνία, καθώς είναι άκρως αξιόλογη.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Α’ Συναυλία

Συμφωνική Ορχήστρα από την Αυστρία

Τοποθεσία: Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Ημερομηνία & Ώρα: Παρασκευή 26/8 – 21.00

Είσοδος: 10 ευρώ

Β’ Συναυλία

«Τέσσερα χέρια – Ένα πιάνο»

Τοποθεσία: Θέατρο Mani-Sonnenlink, Πύργος Δυτικής Μάνης

Ημερομηνία & Ώρα: Τρίτη 30/8/ – 20.00

Είσοδος ελεύθερη

Θέατρο Σκιών στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας
Παιδική παράσταση με το Θέατρο Σκιών του Κωνσταντίνου Δημητρακόπουλου συνδιοργανώνει η «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας με την Κεντρική Αγορά αύριο Παρασκευή 26 Αυγούστου, στις 8.00 μ.μ.

Με σύμμαχο ή χωρίς τον καιρό, η παράσταση Καραγκιόζη θα δοθεί στο στεγασμένο χώρο των Βιολογικών Προϊόντων της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας για τους μικρούς φίλους της πόλης.

Ταυτόχρονα, μια αντίστοιχη παράσταση Καραγκιόζη προγραμματίζεται να παιχτεί την Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου, στις 8.00 μ.μ., από το χώρο του πατινάζ στο Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας.
Χρ.Μ.