Για το ΠΟΠ Ελιά συζητά την Τετάρτη και το Περιφερειακό Συμβούλιο

Για το ΠΟΠ Ελιά συζητά την  Τετάρτη και το Περιφερειακό Συμβούλιο

Οι πρόσφατες εξελίξεις με το ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας θα απασχολήσουν και τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, το οποίο αναμένεται να συνεδριάσει το απόγευμα της Τετάρτης 14 Σεπτεμβρίου.

Το θέμα έχει ζητήσει να συζητηθεί ο σύμβουλος Θανάσης Πετράκος

Επίσης, στην ίδια συνεδρίαση θα συζητηθεί το θέμα που αφορά στη μεταφορά νηπίων και προνηπίων από και προς το σχολείο τους, στο Νηπιαγωγείο Θουρίας, καθώς και όλες τις περιπτώσεις που υπάρχουν προβλήματα με τη μεταφορά μαθητών. Τη συζήτηση έχει ζητήσει ο σύμβουλος Νίκος Γόντικας.

Άλλα θέματα που θα συζητηθούν και αφορούν στη Μεσσηνία είναι:

-Γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου «Μελέτες αντιπλημμυρικής προστασίας του ποταμού Παμίσου από το “φράγμα” Άρι – Μεσσήνη – εκβολές στη θάλασσα και μελέτες περιβαλλοντικής αξιοποίησης εκβολών και παρόχθιας ζώνης μέχρι την είσοδο της Μεσσήνης, καθώς και της εκβολής στο Κουλντούκι Μπούκας Μεσσήνης”, της Διεύθυνσης Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών

-Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του έργου «Υφιστάμενο Πυρηνελαιουργείο της εταιρείας ΠΥΡΗΝΑΣ Α.Ε. στη θέση “Βάλτος” Σπερχογείας»

-Έγκριση παράτασης ωραρίου εμπορικών καταστημάτων της Μεσσήνης στις 24/9/2022, από ώρα 20.00 έως 24.00, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Η αγορά της Μεσσήνης γιορτάζει».