«Σμύρνη-100 χρόνια αναμνήσεις»: Εγκαινιάστηκε η έκθεση για τη Μικρασιατική Καταστροφή

«Σμύρνη-100 χρόνια αναμνήσεις»: Εγκαινιάστηκε η έκθεση για τη Μικρασιατική Καταστροφή

Μια σπουδαία συλλογή από έγγραφα, φωτογραφίες, διηγήσεις, και σπάνια κειμήλια, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά όσοι βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, στα εγκαίνια της έκθεσης «Σμύρνη-100 χρόνια αναμνήσεις» με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Η εν λόγω έκθεση αφορά σε πρωτοβουλία που πάρθηκε από τη Λαϊκή Βιβλιοθήκη Καλαμάτας – Πινακοθήκη Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης, το Σύλλογο Αποφοίτων «Μαρία Κάλλας» του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, τη Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας, την Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, αλλά και τη Μεσσηνιακή Αμφικτιονία, που εργάστηκαν εθελοντικά για το σχεδιασμό και την υλοποίηση της ιδέας.

Αρωγοί στη διοργάνωση στάθηκαν τόσο η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, όσο και ο οικείος Δήμος Καλαμάτας, ενώ ανάμεσα στους ειδικούς συνεργάτες της διοργάνωσης συγκαταλέγεται ο Διεθνής Πολιτιστικός Οργανισμός Λεβαντίνων. Παράλληλα, στην έκθεση συμμετέχουν η Ένωση Μικρασιατών Μεσσηνίας “ΙΩΝΙΑ”, ο Σύλλογος Κυριών Καλαμάτας, ο Σύλλογος Μικρασιατών Καλαμάτας και η Κοινότητα Καλαμάτας.