Παρέμβαση Β. Κοσμόπουλου για το Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Καλαμάτας

Παρέμβαση Β. Κοσμόπουλου για το Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Καλαμάτας

Η Δημοτική Αρχή να αναλάβει πρωτοβουλίες για λύση των προβλημάτων

Σε παρέμβαση για το μείζον θέμα των ελλείψεων στο Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Καλαμάτας προέβη ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο και της παράταξης “Καλαμάτα Μπροστά”, Βασίλης Κοσμόπουλος.

Σε αυτή ασκείται κριτική για τον τρόπο που χειρίζεται το θέμα η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ενώ ζητά από τη Δημοτική Αρχή να εξαντλήσει όλα τα μέσα προκειμένου να υπάρξει άμεση αντιμετώπιση.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Παρακολουθούμε από τα τοπικά ΜΜΕ τις διαμαρτυρίες-παραστάσεις του Συλλόγου Γονέων του Ειδικού Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Καλαμάτας.

Οι υπεύθυνοι της εκπαιδευτικής κοινότητας, παρότι δείχνουν να αναγνωρίζουν τα θέματα υποστελέχωσης εξειδικευμένου προσωπικού, δε δεσμεύονται για την επίλυσή τους. Η πιθανολογούμενη πρόσληψη νοσηλευτή δε λύνει κανένα πρόβλημα, απλά εξασφαλίζει τους αρμοδίους από ποινικές ευθύνες, σε περίπτωση ατυχήματος σε κάποιο από τα παιδιά.

Τα προβλήματα του Ειδικού Σχολείου έχουν άμεση επίπτωση στη σωστή εκπαίδευση των παιδιών και, κατά συνέπεια, στον περίγυρό τους. Σημειώνεται ότι πρόκειται για σχολείο με βασικό σκοπό την εκπαίδευση των μαθητών και όχι κάποιο ίδρυμα που απλά αφήνουν τα παιδιά οι οικογένειές τους.

Επειδή ο βαθμός πολιτισμού και ευαισθησίας μιας κοινωνίας είναι απόλυτα συνδεδεμένος με τις υπηρεσίες και δυνατότητες που παρέχει σε άτομα ειδικών κατηγοριών, οφείλει η τοπική κοινωνία να ευαισθητοποιηθεί για την κατά το δυνατόν επίλυση του προβλήματος.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να αναλάβει όλες τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες, ώστε σε συνάντηση με τους εμπλεκομένους στο πρόβλημα να βοηθήσει να δοθεί ικανοποιητική λύση. Την καλούμε, επίσης, να εξαντλήσει τις δυνατότητές της, για να στηρίξει ενισχυτικά τα όσα η Πολιτεία μπορεί να προσφέρει”.
Α.Π.