Ο λύκος την τρίχα αλλάζει, το χούι δεν το αλλάζει

Ο λύκος την τρίχα αλλάζει, το χούι δεν το αλλάζει

Αλλάξαμε, δήλωσε ο Τσίπρας στη ΔΕΘ, δεν είμαστε το ίδιο κόμμα!

Γιατί, ρε παιδιά; Τι πάθατε και θέλετε να αλλάξετε; Δεν είσαστε με τις επιδόσεις σας ευχαριστημένοι; Και πότε το καταλάβατε; Μη μου πείτε από τις δημοσκοπήσεις; Διαβάζετε δημοσκοπήσεις; Καλά να πάθετε.

Αλέξη, είμαι σίγουρος ότι μπορείς να αλλάξεις το κόμμα, δικό σου είναι, το κάνεις ό,τι θέλεις. Τον εαυτόν σου μπορείς να τον αλλάξεις;

Μπορείς να αλλάξεις το προγραμματικό περιεχόμενο του κόμματος, το ύφος και την φυσιογνωμία του; Γιατί στην παρουσίαση στη ΔΕΘ μας θύμισες τον παλιό καλό Αλέξη. Το ίδιο αδίστακτος, το ίδιο απρόθυμος να αναλάβεις τις ευθύνες σου. Ζητάς επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ, όταν εσύ είχες εκκινήσει τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, των ΕΛΠΑ και της ΔΕΠΑ.

Με μια ατεκμηρίωτη υποσχεσιολογία, παιδαριώδεις κομπασμούς, υπόσχεσαι αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, μέχρι και την 13η σύνταξη θυμήθηκες σαν μακρινός απόηχος του προγράμματος Θεσσαλονίκης.

Και τι δεν υπόσχεσαι, προσλήψεις στην υγεία, προσλήψεις στην παιδεία, μέχρι λίστα Πέτσα υποσχέθηκες.

Αυτή η δημαγωγική λογική είναι άμεση ομολογία ότι τίποτα δεν άλλαξε. Εξακολουθείς να υποτιμάς τη νοημοσύνη των ψηφοφόρων, σταθερός στις εσφαλμένες πεποιθήσεις σου. Στο ΣΥΡΙΖΑ, εάν πράγματι θέλουν να αλλάξουν το κόμμα, ένας τρόπος υπάρχει, να αλλάξουν αρχηγό. Αυτός δίνει στο κόμμα το ύφος και την φυσιογνωμία του.

Του Μιχάλη Βασ. Σούμπλη

Υ.Γ.: Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κρέμαγε στα μανταλάκια δέκα κορυφαίους πολιτικούς, κυνηγούσε δημοσιογράφους, επιχείρησε να κλείσει τηλεοράσεις και εφημερίδες, λειτουργούσε παραδικαστικό κύκλωμα, οι ευαίσθητοι συνταγματολόγοι πού βρίσκονταν; Για να μιλάς σήμερα, έπρεπε να είχες μιλήσει τότε. Μόνο ο Βενιζέλος το κατάκτησε.