Νέα παράταση του διαγωνισμού για την πτήση Θεσσαλονίκη – Καλαμάτα – Κύθηρα

Νέα παράταση του διαγωνισμού για την πτήση Θεσσαλονίκη – Καλαμάτα – Κύθηρα

Νέα παράταση έως τις 13 Οκτωβρίου πήρε ο διεθνής διαγωνισμός της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας για τις άγονες αεροπορικές γραμμές, ο οποίος περιλαμβάνει και τη σύνδεση Θεσσαλονίκη – Καλαμάτα – Κύθηρα, με στόχο αυτή να ξεκινήσει από το Φεβρουάριο και για 4 χρόνια.

Ο διαγωνισμός είχε αρχικά καταληκτική ημερομηνία την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου,  όμως με απόφαση της Πολιτικής Αεροπορίας δόθηκε παράταση υποβολής προσφορών μέχρι και την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου. Προχθές δόθηκε και νέα παράταση, αυτή τη φορά έως τις 13 Οκτωβρίου και ώρα 17.00, με ημερομηνία αποσφράγισης προσφορών στις 21 Οκτωβρίου και ώρα 12.00.

Σύμφωνα με τη διακήρυξη της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, για το δρομολόγιο αυτό θα πρέπει να εκτελούνται 3 πτήσεις με επιστροφή εβδομαδιαίως, με ένα σύνολο 150 προσφερομένων θέσεων εβδομαδιαίως ανά κατεύθυνση, κατά τη χαμηλή περίοδο.

Τέσσερις πτήσεις με επιστροφή εβδομαδιαίως, με ένα σύνολο 200 προσφερομένων θέσεων εβδομαδιαίως ανά κατεύθυνση, κατά τη μέση περίοδο και 6 πτήσεις με επιστροφή εβδομαδιαίως, με ένα σύνολο 300 προσφερομένων θέσεων εβδομαδιαίως ανά κατεύθυνση, κατά την υψηλή θερινή περίοδο.

Β.Β.