Οι Γερμανοί επενδύουν στη… μεσσηνιακή Τοσκάνη

Οι Γερμανοί επενδύουν  στη… μεσσηνιακή Τοσκάνη

Σύμφωνα με την πλατφόρμα Ferimmo, οι αναζητήσεις για ακίνητα από τη Γερμανία αυξήθηκαν 70% το 2022

Στη δημοφιλέστερη χώρα προορισμού για τους Γερμανούς επενδυτές και ιδιώτες αγοραστές ακινήτων εξελίσσεται η Ελλάδα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις φορέων της αγοράς, κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου, ιδίως από την υποχώρηση της υγειονομικής κρίσης και μετά, οι Γερμανοί αγοραστές κατοικιών έχουν αναδειχθεί ως οι πλέον κινητικοί, ξεπερνώντας τους Κινέζους, οι οποίοι είχαν σημαντική παρουσία λόγω του προγράμματος «χρυσή βίζα».

«Κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου και σε σχέση με πέρυσι καταγράφουμε μια αύξηση των αναζητήσεων ακινήτων στην Ελλάδα κατά τουλάχιστον 70%», αναφέρει στην «Καθημερινή» ο Μάριος Χριστοδούλου, επικεφαλής της ψηφιακής πλατφόρμας ακινήτων Ferimmo. Μάλιστα, η πλατφόρμα αναδημοσιεύει στον ιστότοπό της εκτενές αφιέρωμα από το μεγαλύτερο περιοδικό ακινήτων στη Γερμανία και Ευρώπη “BELLEVUE”.

Συνοπτικά τα κύρια σημεία του αφιερώματος: “Αν και η πανδημία αποδείχθηκε καταστροφική για τον τουρισμό πολλών χωρών, το Φεβρουάριο του 2022 το Δίκτυο Γερμανών Ανταποκριτών (Redaktionsnetzwerk Deutschland – RND) χαρακτήρισε την Ελλάδα “νικήτρια της πανδημίας”. Το καλοκαίρι του 2021 πέταξαν σχεδόν τόσοι τουρίστες ξανά στην Ελλάδα όσο και το 2019, συγκεκριμένα το 86% αυτών. Σε ολόκληρη την Ευρώπη, το ποσοστό ήταν μόλις 40%. Το έντονο τουριστικό ενδιαφέρον φέρνει μαζί του έναν αντίστοιχα μεγάλο αριθμό αγοραστών ακινήτων. Υπάρχουν παραθεριστές που ερωτεύονται τη χώρα και αγοράζουν δεύτερη κατοικία. 

Ο Μάριος Χριστοδούλου, CEO της FERIMMO, της μοναδικής γερμανικής πλατφόρμας ακινήτων που προβάλλει αποκλειστικά ελληνικά ακίνητα σε όλες τις γερμανόφωνες χώρες, αναφέρει ότι οι αναζητήσεις από τη Γερμανία μέσα από την πλατφόρμα της Ferimmo αυξήθηκαν κατά 70 τοις εκατό από το 2021 έως το 2022. 

Insider Tip: Πελοπόννησος

Στην επαρχία της Μεσσηνίας, στο νοτιοδυτικό τμήμα της χερσονήσου, οι τιμές εξακολουθούν να είναι πολύ χαμηλότερες από το επίπεδο των υπόλοιπων διάσημων τουριστικών περιοχών στην Ελλάδα. Με τους μικρούς κόλπους και το λοφώδες τοπίο της, η περιοχή θυμίζει την Τοσκάνη και κερδίζει όλο και περισσότερους λάτρεις.

Το αποκορύφωμα της περιοχής, η οποία είναι καλά συνδεδεμένη με αεροδρόμιο, είναι το θέρετρο Costa Navarino. Ένα γιγαντιαίο τουριστικό έργο με δικό του κόλπο, γήπεδα γκολφ, πολυτελή ξενοδοχεία και βίλες, τα οποία μπορούν να αγοραστούν με εγγυημένη απόδοση 4% για επένδυση κεφαλαίου και ιδία χρήση”.