Παιδικά Χωριά SOS -Διαδικτυακή Ημερίδα: «Η μεταρρύθμιση της παιδικής προστασίας πιο αναγκαία από ποτέ»

Παιδικά Χωριά SOS -Διαδικτυακή Ημερίδα: «Η μεταρρύθμιση της παιδικής προστασίας πιο αναγκαία από ποτέ»

Διαδικτυακή ημερίδα, με θέμα «H μεταρρύθμιση της παιδικής προστασίας πιο αναγκαία από ποτέ», διοργανώνουν τα Παιδικά Χωριά SOS την προσεχή Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου, στις 9.30 το πρωί.

Κεντρικά θέματα της διαδικτυακής ημερίδας είναι η αποϊδρυματοποίηση, η αναδοχή και η καίρια σημασία της πρόληψης και της ενδυνάμωσης της βιολογικής οικογένειας.

Ταυτόχρονα, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά δημοσίως η έρευνα που υλοποίησαν τα Παιδικά Χωριά SOS με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών «Τα Ιδρύματα Παιδικής Προστασίας στην Ελλάδα: Προκλήσεις και Προοπτικές», με την υποστήριξη του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

Να σημειωθεί πως η ημερίδα θα μεταδοθεί live μέσω Facebook και YouTube, με παράλληλη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα, στα εξής δύο links:

Facebook:

https://www.facebook.com/events/1068355100527724/?ref=newsfeed

Youtube:

Πρόγραμμα

9.30-10.00 Εισαγωγή και χαιρετισμοί

Δόμνα Μιχαηλίδου, υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Γιώργος Σταμάτης, γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας Νίκος Δεμερτζής, πρόεδρος Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών

Λένα Καρακίτσιου, διαχειρίστρια Προγραμμάτων, Ίδρυμα Μποδοσάκη

Κώστας Συρίγος, πρόεδρος Δ.Σ. Παιδικών Χωριών SOS

10.00-11.00: Πρόοδος και Προκλήσεις για την Παιδική Προστασία στην Ελλάδα «Πού βρισκόμαστε: Πρόοδος της Μεταρρύθμισης της Παιδικής Προστασίας στην Ελλάδα».

Παρουσίαση κύριων στοιχείων για τα Ιδρύματα στην Ελλάδα – Έρευνα του Εθνικού Κέντρου  Κοινωνικών Ερευνών για τα Παιδικά Χωριά SOS

11.00-12.00: H Ολιστική Μεταρρύθμιση είναι απαραίτητη

12.00-13.00: Η Σημασία της Αναδοχής και η Επαγγελματική Αναδοχή

14.00-15.00: Αναδοχή και Βιολογική Οικογένεια

5.00-15.30: Κλείσιμο

Τελικός σχολιασμός: Στέργιος Σιφνιός, διευθυντής Συνηγορίας, Παιδικά Χωριά SOS Παρουσίαση νέου Τηλεοπτικού Σποτ για την Αναδοχή από τα Παιδικά Χωριά SOS.

Συντονισμός ημερίδας: Μυρτώ Ξανθοπούλου, σύμβουλος Συνηγορίας, Παιδικά Χωριά SOS.