Καλαμάτα: Νέος έλεγχος χθες στην «Κιβωτό» από αρμόδιο κλιμάκιο Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας

Καλαμάτα: Νέος έλεγχος χθες στην «Κιβωτό» από αρμόδιο κλιμάκιο Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας

Τη δομή της Καλαμάτας της «Κιβωτού του Κόσμου» επισκέφθηκε χθες το πρωί κλιμάκιο της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με επικεφαλής το γενικό διευθυντή της Βασίλη Διαμαντόπουλο και τη συμμετοχή κοινωνικού συμβούλου.

Όπως έγινε γνωστό από πηγές της Περιφέρειας, η υπηρεσία είχε πραγματοποιήσει κι άλλον έλεγχο τον προηγούμενο μήνα και συγκεκριμένα στις 21 Οκτωβρίου. Τότε δε διαπιστώθηκαν «κακώς κείμενα», πλην του ότι η δομή εξακολουθούσε να λειτουργεί χωρίς να έχει εκδώσει άδεια.

Από το Δήμο στην Περιφέρεια
Μέχρι τέλος Απριλίου η αρμοδιότητα εποπτείας και έκδοσης σχετικής άδειας ανήκε για τη συγκεκριμένη δομή στο Δήμο Καλαμάτας.

Από το καλοκαίρι του 2020 που ξεκίνησε η λειτουργία της δομής στην Καλαμάτα, κινήθηκαν οι διαδικασίες για την έκδοση άδειας.  Ο φάκελος που είχε κατατεθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας στις αρχές του 2021 ποτέ δε συμπληρώθηκε όπως έπρεπε με τις ελλείψεις που είχαν καταγραφεί και ζητούνταν από τους υπαλλήλους του Δήμου, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις.

Όταν τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, η δομή ενημέρωσε τον Απρίλιο πως έχει συγκεντρώσει όλα όσα απαιτούνται, με νέο νόμο η αρμοδιότητα αδειοδότησης και η πλήρης εποπτεία του φορέα είχε περάσει στις Περιφέρειες. Αυτό σήμαινε πως έπρεπε να κατατεθεί νέος φάκελος αδειοδότησης, πλέον στις υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Δύο έλεγχοι
Το δεύτερο 15νθήμερο του Οκτωβρίου φέτος το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με έγγραφό του ζήτησε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου να γίνει έλεγχος στη δομή. Στις 21 Οκτωβρίου ο έλεγχος αυτός πραγματοποιήθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και, μάλιστα, έγιναν δύο επισκέψεις στο χώρο τη «Κιβωτού».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ελέγχθηκαν όλα τα έγγραφα και οι πιστοποιήσεις και δεν καταγράφηκε κάτι μεμπτό, πλην του ότι η δομή εξακολουθούσε να μην έχει άδεια.

Της Βίκυς Βετουλάκη