ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας: Διοργάνωση 1ης Επιμόρφωσης – Εκπαίδευσης Οδήγησης Πυροσβεστικών Οχημάτων

ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας: Διοργάνωση 1ης Επιμόρφωσης – Εκπαίδευσης Οδήγησης Πυροσβεστικών Οχημάτων

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε από την ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας, υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντικών Οργανώσεων Δασοπροστασίας – Πυρόσβεσης, η 1η Επιμόρφωση – Εκπαίδευση Οδήγησης Πυροσβεστικών Οχημάτων.

Το εκπαιδευτικό διήμερο, που διεξήχθη στις 26 & 27 Νοεμβρίου, είχε ως στόχο τη θεωρητική και πρακτική επιμόρφωση των οδηγών πυροσβεστικών οχημάτων, τόσο σε αστικούς δρόμους όσο και σε εδάφη ‘’Off Road’’, καθώς και την εξοικείωσή τους με τα οχήματά τους σε διάφορες συνθήκες.

Η εκπαίδευση την πρώτη ημέρα περιλάμβανε το θεωρητικό σκέλος, διάρκειας 5 ωρών, με θέματα: Βασικές οδηγίες ασφαλούς οδήγησης και ΚΟΚ. Μηχανολογία, λειτουργίες τετρακίνησης. Ανάπτυξη τύπων πυροσβεστικών οχημάτων, ενώ το πρακτικό, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας: Απότομο φρενάρισμα σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα για την αποφυγή εμποδίου. Πλαγιομετωπική διάσχιση “V” σε ολισθηρό λασπώδες έδαφος. Ανάβαση – κατάβαση με χρήση τετρακίνησης σε ολισθηρό έδαφος με πλευρικές κλίσεις. Διέλευση από δύσβατο σημείο με χρήση τετρακίνησης.

Όπως σημειώνεται ακόμη σε σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών: «Την εκπαίδευση παρακολούθησαν 34 οδηγοί των παρακάτω Εθελοντικών Οργανώσεων πολιτικής προστασίας: Ο.Α.Κ. 4Χ4 Μεσσηνίας, Κέντρο Προστασίας Δασών Βύρωνα, Σώμα Εθελοντών Διασωστών Πυροσβεστών Δυτικής Αχαΐας, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Λακωνίας, ΓΑΙΑ και Εθελοντικές Δυνάμεις Δασοπυρόσβεσης και Διάσωσης Ροδόπολης.

Ευχαριστούμε για την υποστήριξη:

-Τη σχολή Οδηγών Παπαμικρουλέας

-Τον Στέφανο Αττάρτ

-Τον ανθυποπυραγό Γιώργο Ηλιόπουλο

-Την Περιφέρεια Πελοποννήσου

-Τη Διεύθυνση Λιγνιτικής Παραγωγής Μεγαλόπολης

-Την Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νομού Μεσσηνίας.

Μεγάλος χορηγός του εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν το ξενοδοχείο Elysian Luxury Hotel.

Εθελόντριες – εθελοντές, οι οποίοι ταξίδεψαν διανύοντας πολλά χιλιόμετρα με τα πυροσβεστικά τους οχήματα για να βρεθούν μαζί μας και να εκπαιδευτούν, έτσι ώστε να υπάρχει καλύτερη και ασφαλέστερη απόδοση σε περίπτωση συμβάντων στα οποία καλούμαστε να συνδράμουμε».