Α΄ Τοπική Μεσσηνίας: Τα αποτελέσματα των χθεσινών αγώνων

Α΄  Τοπική Μεσσηνίας: Τα αποτελέσματα των χθεσινών αγώνων

Ο ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ 3-1 ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΥ

«Καθάρισε» από το α΄ ημίχρονο
Νέα νίκη για τον Πανθουριακό, καθώς επικράτησε με 3-1 του Εθνικού Μελιγαλά, χθες στο Γήπεδο Μεσσηνιακού Γ.Σ. και συνεχίζει να βρίσκεται στην τρίτη θέση της κατάταξης του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής.

Όσο για τον Εθνικό Μελιγαλά, που γνώρισε την τέταρτη σερί ήττα, παρέμεινε πολύ χαμηλά στο βαθμολογικό πίνακα.

Στο ματς όλα κρίθηκαν στο α΄ ημίχρονο, όπου σημειώθηκαν και τα 4 γκολ. Ο Πανθουριακός ξεκίνησε πολύ δυνατά και προηγήθηκε με 3-0, βάζοντας έτσι  γερές βάσεις για την τελική επικράτησή του.

Ο Εθνικός Μελιγαλά μείωσε σε 3-1 προς το τέλος του Α΄ ημιχρόνου, ενώ στο β΄ ημίχρονο πίεσε και για άλλο γκολ χωρίς όμως να τα καταφέρει.

ΦΑΣΕΙΣ – ΓΚΟΛ
4΄ ο Δημήτρης Μανωλόπουλος μπαλιά στον κενό χώρο στο Γιώργο Γιαννακόπουλο, που με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ. Ιδανικό ξεκίνημα στο ματς για την ομάδα της Θουρίας.

19΄ ο Πέτρος Τσίκας δυνατό σουτ, ο Νίκος Κόκκαλης απέκρουσε στη γωνία του.

27΄ο Νίκος Κόκκαλης μακρινή μπαλιά, ο Γιώργος Γιαννακόπουλος με γυριστή κεφαλιά βρήκε τον Βασίλη Δαλκαφούκη, που με πλασέ διαμόρφωσε το 2-0.

35΄ο  Δημήτρης Μανωλόπουλος εκτέλεσε κόρνερ, ο προωθημένος Γιάννης Καραχάλιος με κοντινή κεφαλιά έκανε το 3-0.

39΄ο  Μιχάλης Ζαχαρόπουλος δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής, μόλις άουτ.

40΄ο  Δημήτρης Παπαθεοδώρου εκτέλεσε φάουλ, ο Σταμάτης Φέστας δυνατή κεφαλιά μείωσε σε 3-1.

60΄ ο Γιάννης Γιακουμής διαγώνιο σουτ, μόλις άουτ.

67΄ο Βασίλης Δαλκαφούκης, δυνατό σουτ, η μπάλα  τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

71΄ο Γιάννης Γιακουμής εκτέλεσε κόρνερ, ο Δημήτρης Γαλανόπουλος δυνατό σουτ, μόλις άουτ.

Καλή ήταν η διαιτησία του Δημήτρη Πλακογιάννη, που είχε βοηθούς τους Κώστα Σωτηρόπουλο και Δημήτρη Ταβουλαρέα.

Στο 74΄ αντίκρισε κίτρινη κάρτα ο προπονητής του Εθνικού Μελιγαλά, Αντώνης Μαυρέας, για διαμαρτυρία προς τον διαιτητή κ. Πλακογιάννη.

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ (Τάκης Σακελλαρόπουλος, Γιώργος Κατσούλης, Θεόδωρος Σακκάς): Κόκκαλης, Μπούνας (73΄ Σερπάνος), Γιαννακόπουλος, Οδεμισιώτης, Καραχάλιος, Κουντάνης, Δαλκαφούκης, Ζαχαρόπουλος, Γαλανόπουλος, Μανωλόπουλος (57΄ Καρύδης), Ιωάν. Γιακουμής (77΄ Κουρεντζής).

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΚΓΑΛΑ (Αντώνης Μαυρέας, Αντώνης Παπαγιαννόπουλος): Παπανικολός, Χρ. Διακουμάκος, Φέστας (60΄ Μιχαλέας), Σπανός – Μαντωνανάκης, Λάγιος, Ράπτης, Γ. Σπυρόπουλος, Αθ. Σπυρόπουλος, Παπαθεοδώρου, Σαραντόπουλος, Τσίκας.

_____________________ 

Ο ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ 1-0 ΤΗΝ ΑΕ ΜΑΝΗΣ
Με γκολ του Παναγιώτη Ρουμελιώτη
Ο Πάμισος Μεσσήνης επιβλήθηκε με 1-0 στην έδρα του, της ΑΕ Μάνης και διατηρήθηκε έτσι στην κορυφή του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας.

Το μοναδικό γκολ σημείωσε ο φορμαρισμένος Παναγιώτης Ρουμελιώτης (21΄ με σουτ). Ο νεαρός φορ στάθηκε άτυχος καθώς στο 32΄ αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού από τον Ετεοκλή Δεμπεγιώτη.

Το ματς ήταν δυνατό με αρκετές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.

Τον αγώνα «σφύριξε» ο Παναγιώτης Κομπιλίρης, ενώ βοηθοί ήταν οι Γιώργος Μπαρδής και Πέτρος Λιανός.

ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ (Σπύρος Τσίκινης, Αντώνης Τσουκαλάς): Οικονομόπουλος, Αριστομενόπουλος, Τυμπλαλέξης, Φιλόπουλος, Μπαστακός (87΄ Νινιός),Ψυχογιάννης, Ρουμελιώτης (32΄ λ. τρ. Δεμπεγιώτης), Κατσιβαρδέας, Μπορχάν, Σαραντόπουλος, Βλάχος (72΄ Χαραλαμπόπουλος).

ΑΕ ΜΑΝΗΣ (Παναγιώτης Πολίμος): Κωνσταντακόπουλος, Γουρνάς, Παν. Πουλάκος, Περιβολάρης, Γιαννής, Τζανετέας, Αλεξανδρόπουλος, Δουρούμης, Κυρ. Πουλάκος, Κουρούπης (85΄ Σπυρέας), Χατζηπαναγιώτης  (65΄ Μπαλιγκο – Βρυώνης).

_____________________ 

Η ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ 4-0 ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΑΡΦΑΡΩΝ
Η Εράνη Φιλιατρών επικράτησε με το εντυπωσιακό 4-0 στην έδρα της του νεοφώτιστου Αστέρα Αρφαρών, παραμένοντας έτσι στη δεύτερη θέση της κατάταξης της Α΄ Τοπικής, ένα βαθμό πίσω από τον Πάμισο Μεσσήνης.

Η φιλιατρινή έκανε εκρηκτικό ξεκίνημα στο ματς και προηγήθηκε με 3-0 χάρις σε γκολ των Γιώργου Πέππα (4΄ και 27΄) και Δημήτρη Μπάρκα (23΄). Ο Θανάσης Γεωργιόπουλος (49΄), διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Διαιτητής ήταν ο Ηλίας Μπουρίκας, ενώ βοηθοί οι Κώστας Αντωνόπουλος και Γιώργος Μιχαλόπουλος.

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ (Κώστας Λυμπερόπουλος, Θεόδωρος Ντουγερόγλου): Δημητρέλης, Νικολακόπουλος, Μπινιώρης (55′ Κουρούβανης), Γκότσης (55′ Περαματζής), Πέππας, Χάρμπας (46′ Ανδρώνης), Γκεβόρι, Γεωργιόπουλος (65′ Καραχάλιος), Κόλλιας, Βασιλόπουλος, Μπάρκας (65′ Καλογερόπουλος).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ (Παναγιώτης Βούτσας): Π. Μπούρας, Χ. Μπούρας (20′ λ.τρ. Κ. Σακκάς), Μαρκόπουλος, Παντσιώτης, Φέστας, Ξυνός (74′ Βανικιώτης), Γιαννακούντζος (57′ Σέφα), Κ. Μωραγιάννης (57′ Μουτσούλας), Γιαννακόπουλος, Π. Μωραγιάννης.

_________________________________ 

ΑΟ ΜΕΘΩΝΗΣ 3-0 ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Ο ΑΟ Μεθώνης πρόσθεσε μία ακόμη νίκη στο ενεργητικό του, καθώς επιβλήθηκε με 3-0 στην έδρα του του Ηρακλή Καλαμάτας. Η ομάδα της Μεθώνης εκτός από τα τρία γκολ έχασε και άλλες σημαντικές ευκαιρίες.

Όσον αφορά τώρα τον Ηρακλή Καλαμάτας, που αγωνίστηκε με σημαντικές απουσίες ολοκλήρωσε το ματς με εννέα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολών.

Ο Παναγιώτης Σπαντιδέας (2΄) που για αρκετά χρόνια ενίσχυσε τον Ηρακλή Καλαμάτας, έκανε το 1-0 για την ομάδα της Μεθώνης.

Ο νεαρός Γιώργος Ράλλης (77΄) διαμόρφωσε το 2-0.

Ο Γιάννης Τσατάς (86΄) πέτυχε το τελικό 3-0

Διαιτητής ήταν ο Απόστολος Καυκάς, ενώ βοηθοί οι Δημήτρης Σταυρόπουλος και Ευάγγελος Μπασιλάρης.

Αποβλήθηκαν στο 76′ ΅(με απευθείας κόκκινη κάρτα)  οι Μαγκλάρας και Φυκούρας (Ηρακλής Καλαμάτας).

ΑΟ ΜΕΘΩΝΗΣ (Βασίλης Κοσσυφολόγος): Μίντζηρας, Παρασκευόπουλος, Μπίζος, Σεντεμέντες, Τσιμικλής, Δήμος, Τσάνε, Σπαντιδέας (87′ Καραγλάνης), Μάραντος (81′ Παυλόγιαννης), Ράλλης (82′ Χρόνης), Τσατάς.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Άρης Γαλανόπουλος): Καπράλος, Τρακάκης, Φυκούρας, Μαγκλάρας, Δαραβίγκας (67′ Κρέπης), Κωνσταντόπουλος, Μάρης, Μπρακούλιας, Ψωρομύτης (46′ Βαΐτσης), Δαρσακλής, Λύρας.


ΑΟ ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ-ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ 2-2
Έχασαν πέναλτι για τη νίκη οι φιλοξενούμενοι
ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΣ ΠΕΪΔΗΣ ΟΙ ΣΚΟΡΕΡ
Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αποδείχθηκε η χθεσινή αναμέτρηση στη Σπερχογεία ανάμεσα στον τοπικό ΑΟΣ και τον Ακρίτα Κορώνης, για την 9η αγωνιστική της Α’ Τοπικής. Τελικά οι δύο ομάδες μοιράστηκαν το βαθμό της ισοπαλίας του 2-2, με τους φιλοξενούμενους που είχαν πρωταγωνιστή τον Πεΐδη, να προηγούνται δύο φορές και να χάνουν στο τέλος μεγάλη ευκαιρία για να πάρουν μια μεγάλη νίκη. Ο Πεΐδης σημείωσε και τα δύο γκολ της ομάδας του (49’, 77’), ενώ κέρδισε και το πέναλτι που δεν κατάφερε να αξιοποιήσει ο Κώστας Λυμπερόπουλος. Οι γηπεδούχοι είχαν αντίστοιχα ως πολυτιμότερο παίκτη και αποκλειστικό σκόρερ τον Ηρακλή Καραχάλιο (το πρώτο γκολ με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος).

Το φιλμ του αγώνα

35’ διαγώνιο σουτ από δεξιά μέσα από την περιοχή του Καραχάλιου, ο Βαρβεράκης απέκρουσε

40’ κόρνερ του νεαρού Ρούπα από δεξιά η μπάλα στην καρδιά της περιοχής της Κορώνης, αλλά ο Καραχάλιος δεν κατάφερε να βρει τη μπάλα με το κεφάλι

44’ από πάσα μέσα στην περιοχή, ο Λένα από πλεονεκτική θέση δεν μπορεί να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα 

49’ μετά από φάουλ του Κυρ. Λυμπερόπουλου ο Σακάς απέκρουσε, ο Πεΐδης πρόλαβε τη μπάλα στην επαναφορά και την έστειλε στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ για την Κορώνη (0-1)

56’ ο Κυριόπουλος ανέκοψε αντικανονικά μέσα στην περιοχή την επέλαση του Καραχάλιου, με τον διαιτητή κ. Σκόρδο (Τσουλάκος-Τσοπανάκης οι βοηθοί του) να υποδεικνύει το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο παίκτης που το κέρδισε για να ισοφαρίσει σε 1-1

62’ σουτ του Καραχάλιου, έδιωξε σε κόρνερ στη γωνία του ο Βαρβεράκης

69’ σουτ του Κυρ. Λυμπερόπουλου έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και ευνοήθηκε ο αδελφός του Κώστας, ο οποίος βγήκε μόνος του στην πλάτη της άμυνας (οι γηπεδούχοι ζήτησαν οφ σάιντ), όμως ο ικανός επιθετικός δεν κατάφερε να νικήσει τον Σακκά από κοντά

75’ καλοχτυπημένο δυνατό φάουλ του Κυρ. Λυμπερόπουλου, η μπάλα πέρασε μόλις άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι

76’ από κόρνερ του Σεφεράσι, ο Λένα δεν κατάφερε μέσα από την περιοχή με διπλή κεφαλιά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα

77’ μετά από φάση διαρκείας ο Πεΐδης βρέθηκε μόνος του στο 2ο δοκάρι και με δυνατό διαγώνιο σουτ νίκησε τον Σακκά για να ξαναβάλει την Κορώνη μπροστά στο σκορ (1-2)

79’ με μια ανύποπτη κεφαλιά ο Καραχάλιος έστειλε τη μπάλα στη γωνία της εστίας του Βαρβεράκη, ο οποίος αιφνιδιάστηκε και δεν κατάφερε να συγκρατήσει τη μπάλα, η οποία κατέληξε στα δίχτυα με τον ΑΟΣ να ισοφαρίσει για δεύτερη φορά, για το 2-2

88’ ο Λένα τράβηξε από τη φανέλα τον Πεΐδη, ο οποίος έπεσε μέσα στην περιοχή, με τον κ. Σκόρδο να δείχνει για δεύτερη φορά στο ματς το σημείο του πέναλτι, αυτή τη φορά στην απέναντι περιοχή. Ωστόσο, ο Κώστας Λυμπερόπουλος, που ανέλαβε να το εκτελέσει δεν κατάφερε να νικήσει τον Σακκά, ο οποίος απέκρουσε εντυπωσιακά στο αριστερό «Γ» της εστίας του, για να σώσει τον βαθμό για τη Σπερχογεία και την Κορώνη να χάνει μοναδική ευκαιρία για να φύγει νικήτρια.

ΑΟ ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ (Κώστας Κλάδης): Σακκάς, Παναγιωτόπουλος, Οικονομέας, Σεφεράσι, Λένα, Μούσα (57’ Ι. Σαούτης), Ηρ. Δημητρίου, Μουζάκης, Μαρίνος, Ηρ. Καραχάλιος, Ρούπας (46’ Παν. Σαούτης).

ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ (Λάκης Σπάλας): Βαρβεράκης, Παναγιωτόπουλος, Κυρ. Λυμπερόπουλος, Παπαγεωργίου, Χατζόλι, Δημ. Κουτσουμπός, Τσελάι (59’ Κ. Λυμπερόπουλος), Κυριακόπουλος, Φίλαϊ, Μουτζούρης, Πεΐδης.

Χ.Ε.


ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ-ΠΑΣ ΡΑΧΗΣ 2-1
Νίκη στις καθυστερήσεις με Σωτηρόπουλο
Τη δεύτερη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα της Α’ Τοπικής πέτυχε ο Τέλος Άγρας, επικρατώντας χθες στην έδρα του στο πλαίσιο της εμβόλιμης 9ης αγωνιστικής απέναντι στον ΠΑΣ Ράχης με 2-1. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Γαργαλιανιώτες ήταν ο Σωτηρόπουλος, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 62’ με κεφαλιά (έπειτα από κόρνερ του Σούλα) και διαμόρφωσε το τελικό 2-1 στις καθυστερήσεις. Οι φιλοξενούμενοι που παρατάχθηκαν με σύνθεση ανάγκης και χωρίς αλλαγές στον πάγκο, αναγκάστηκαν να αγωνιστούν από το 63’ με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Αβράμη με 2η κίτρινη για επικίνδυνο παίξιμο, ενώ είχαν ισοφαρίσει προσωρινά στο 81’ με τον Μπέγκα από κοντά, μετά από «γέμισμα» του Λιόλιου. 

Η ομάδα του Δημήτρη Λίτσα θα μπορούσε να φτάσει πιο εύκολα στην κατάκτηση του 3πόντου αν αξιοποιούσε τις ευκαιρίες που δημιούργησε  και ιδιαίτερα δύο φάσεις με τον Σερέτη.

Διαιτητές: Ρέκκας (Π. Νικολόπουλος-Βανικιώτης).

ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ: Λαμπίρης, Καραχάλιος, Θοδ. Τσόπελας, Βαλισσάρης, Μπαλαδήμας, Ζόμπολος, Μπακάκης (65’ Λάζαρης), Τάσ. Τσόπελας (85’ Διον. Νικολόπουλος), Σούλα, Σωτηρόπουλος, Ρουσιάς (85’ Βενετσακάκος).

ΠΑΣ ΡΑΧΗΣ: Μ. Τσέλα, Βράπι, Κιόρρι, Λιόλιος, Πιλάτης, Μπέγκα, Ζωγόπουλος, Αλ. Τσέλα, Σκοπέτος, Σκοπέτος, Τσεκάνι.


ΑΕ ΑΒΙΑΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ 3-0
Ξέσπασαν στους ερυθρόλευκους οι Μανιάτες
Μετά από τρεις διαδοχικές ήττες, η τελευταία «βαριά» στο ντέρμπι με τη Μάνη, η ΑΕ Αβίας ξέσπασε χθες με «θύμα» τον Ολυμπιακό Ανάληψης. Η ομάδα του Διονύση Πουλή επικράτησε με 3-0 απέναντι στους «ερυθρόλευκους», χάρις στα γκολ που σημείωσαν τα αδέλφια Δημήτρης και Στάθης Τσουλάκος (στο 53 και 64’ αντίστοιχα) και στο 76’ ο Πανταζής.

Με το χθεσινό 3ποντο, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Α’ Τοπικής, η Αβία έφτασε στους 8 βαθμούς, συγκομιδή που μοιράζονται άλλες 5 ομάδες, μεταξύ των οποίων και η Ανάληψη του Νίκου Γεωργακλή.

Διαιτητές: Ψηλοπαναγιώτης (Γεωργαντάς-Αράπης).

ΑΕ ΑΒΙΑΣ: Νιάρχος, Σινά (83’ Ψαλτήρας), Γεωργίκος, Λυκουρέζος (87’ Δημ. Πουλής), Τζανετέας, Στ. Τσουλάκος, Καρδάσης, Αλντέσκου (83’ Χ. Μητσέας), Δ. Τσουλάκος (81’ Κλείδωνας), Πανταζής, Δ. Μητσέας (53’ Χούτος).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ: Κατσίποδας, Δημητρίου (46’ Παναγιωτόπουλος), Παπανδρέου, Κακογιάννης, Στυλιανόπουλος, Καλογερόπουλος, Δασκαλάκης, Σκαμαντζούρας, Κοντομανωλόπουλος, Θεοδοσόπουλος, Αδαμόπουλος.


A΄  ΤΟΠΙΚΗ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(9η αγωνιστική)
T. Άγρας – ΠΑΣ Ράχης 2-1
Κυπαρισσία – Ομόνοια αναβλήθηκε
Εράνη Φιλ. – Αρφαρά 4-0
ΑΕ Αβίας – Ανάληψη 3-0
Θουρία – Εθνικός Μελ. 3-1
Πάμισος Μεσ. – ΑΕ Μάνης 1-0
Σπερχογεία – Κορώνη 2-2
Απόλλων Καλ. – Καλό Νερό (χ.α.) 0-3
Μεθώνη – Ηρακλής Καλ. 3-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 9 αγώνες)
1Πάμισος Μεσ. 25-6     22
2. Εράνη Φιλιατρών 28-6  21
3.Θουρία 20-8    20
4. Κυπαρισσία 12-3         16
5.   ΑΟ Μεθώνης 12-10  15
6. Κορώνη 15-13    13
7. Καλό Νερό 9-11 13
8. Ηρακλής Καλ. 15-16           10
9. ΠΑΣ Ράχης 8-11       10
10. Σπερχογεία 15-13 9
11. Ανάληψη 6-11 8
12.  Αρφαρά 7-20  8
13. ΑΕ Μάνης 12-7  8
14.  Εθνικός Μελ. 9-14   8
15. ΑΕ Αβίας 10-22 8     
16. Τ. Άγρας 5-6 8
17. Ομόνοια 0-4    1

* Ο Απόλλων Καλαμάτας παραιτήθηκε από το πρωτάθλημα

* Εκκρεμούν οι αγώνες Ομόνοιας – ΑΟ Σπερχογείας, Τέλου Άγρα Γαργαλιάνων – Ακρίτα Κορώνης, ΑΟ Μεθώνης – Ομόνοιας,  Ομόνοιας  – ΠΑΟ Καλού Νερού, ΑΕ Μάνης – Ομόνοιας, Ομόνοιας – Ολυμπιακού Ανάληψης,  Ομόνοιας – Τέλου Άγρα Γαργαλιάνων και ΑΟ Κυπαρισσίας – Ομόνοιας.