Στο υπουργείο Μεταφορών η τύχη της αεροπορικής σύνδεσης Θεσσαλονίκη – Καλαμάτα – Κύθηρα

Στο υπουργείο Μεταφορών η τύχη της αεροπορικής σύνδεσης Θεσσαλονίκη – Καλαμάτα – Κύθηρα

Στο γραφείο του υπουργού Μεταφορών βρίσκεται ο φάκελος της άγονης αεροπορικής γραμμής Θεσσαλονίκη – Καλαμάτα – Κύθηρα, προκειμένου να αποφασιστεί τι τελικά θα γίνει μετά τη μη εκδήλωση ενδιαφέροντος από καμία αεροπορική εταιρεία για να το εκτελεί.

Σύμφωνα, μάλιστα, με χθεσινό δημοσίευμα του metaforespress, ο διαγωνισμός για τις άγονες αεροπορικές γραμμές στις οποίες εκδηλώθηκε ενδιαφέρον βρίσκεται στο τελικό στάδιο, καθώς τις επόμενες μέρες αναμένεται το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών και η ανακήρυξη των αναδόχων.

Ο διαγωνισμός, εάν και ξεκίνησε με 28 γραμμές, συνεχίστηκε με 18 και, έπειτα από προσφυγή της SKY express, προχωρά με 12, ενώ για τις υπόλοιπες 6 αναμένεται νέα προκήρυξη.

Από τις 12 αυτές γραμμές, σε δύο δεν κατατέθηκαν προσφορές. Η μία είναι  η Θεσσαλονίκη – Καλαμάτα – Κύθηρα και η δεύτερη η Αθήνα – Κοζάνη – Καστοριά.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις αρχές Νοεμβρίου για 12 άγονες αεροπορικές γραμμές, ανάμεσά τους και αυτή της Καλαμάτας, όμως, παρά τις αρχικές εκτιμήσεις της ΑΠΑ, οι αεροπορικές εταιρείες δεν κατέθεσαν προσφορά.

Πάντως, το συγκεκριμένο δρομολόγιο Θεσσαλονίκης – Καλαμάτας – Κυθήρων, έχει ήδη γνωστοποιηθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και, κατά συνέπεια, πρέπει να βρεθεί τρόπος να πραγματοποιείται. Γι’ αυτό από το υπουργείο Μεταφορών εξετάζονται διάφορες εναλλακτικές λύσεις.

Β.Β.