2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας: Φιλοξενία σχολείων του εξωτερικού στο πλαίσιο του προγράμματος “Food for Thought”

2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας: Φιλοξενία σχολείων του εξωτερικού στο πλαίσιο του προγράμματος “Food for Thought”

Την εβδομάδα από 27 Νοεμβρίου έως 3 Δεκεμβρίου το 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας υποδέχτηκε και φιλοξένησε στην πόλη εκπαιδευτικούς και μαθητές από την Πολωνία, την Πορτογαλία και την Τουρκία, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus “Food for Thought”.

Οι άξονες γύρω από τους οποίους κινήθηκαν οι δραστηριότητες και οι επισκέψεις της εβδομάδας ήταν η βιωσιμότητα και η βιοποικιλότητα. Στο χώρο του σχολείου οι μαθητές όλων των χωρών παρουσίασαν τις δραστηριότητές τους και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τα παραπάνω θέματα.

Οι επισκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στην Αλαγονία, στο Αγρόκτημα Φυσικής Καλλιέργειας Φοίφα και στο πρότυπο πολιτιστικό αγρόκτημα Art Farm έφεραν τους επισκέπτες σε επαφή με τις σύγχρονες τάσεις στο χώρο της οργανικής καλλιέργειας και στην αναζωογόνηση και ενδυνάμωση των οικοσυστημάτων.

Το πρόγραμμα συμπληρώθηκε με την επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Οι επισκέπτες εκπαιδευτικοί και μαθητές εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους από την παραμονή και τη φιλοξενία τους στην Καλαμάτα και όλοι μαζί ανανέωσαν το ραντεβού για το Czersk της Πολωνίας το Μάιο του 2023.