Αριστερός τραμπισμός

Αριστερός τραμπισμός

Η απλή αναλογική ψηφίστηκε με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο το αφήγημα της κουλτούρας των συνεργασιών μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Μέρα25, έτσι όπως έλεγε τότε.

Ο Τσίπρας σε αποστροφή στην ομιλία του στη ΔΕΘ είχε πει ότι δε θέλει «μιa κυβέρνηση των ηττημένων», δηλαδή μιa κυβέρνηση που δε θα έχει από τις εκλογές πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή μιa κυβέρνηση που δε θα έχει πρωθυπουργό τον ίδιο.

Και αναρωτιέμαι, εάν δοθεί στον Τσίπρα η ευκαιρία να σχηματίσει κυβέρνηση, όντας δεύτερο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, με τα προαναφερόμενα κόμματα (φτύνω τον κόρφο μου), θα πει όχι; Kαι θα αφήσει τη Ν.Δ. να ξανακυβερνήσει; Nτε και καλά γιατί γουστάρει να γίνει πρωθυπουργός; Και ο τόπος δεν τον ενδιαφέρει; «Aμέτι μουχαμέτι» πρωθυπουργός, αλλιώς στα…

Τώρα πλάκα μας κάνει; Γουστάρω την απλή αναλογική με προϋποθέσεις, ότι θα με βγάλετε πρώτοq

Τι λες, ρε λεβέντη; Έτσι τόσο απλά, και η παραφιλολογία για δήθεν απλή αναλογική, πάει περίπατο. Πού πήγε η νέα μεγάλη αλλαγή για τον τόπο, η κουλτούρα της συνεργασίας;

Για τον Τσίπρα, στη ζωή δεν υπάρχει άλλη αλήθεια εκτός από το δικό του αφήγημα.

Α, ρε λαέ! Όταν δεν είσαι στα συγκαλά σου, τι τερατογενέσεις φτιάχνεις!

Δεν πιστεύω μετά τις εκλογές να κλαψουρίζει, ότι του έκλεψαν τη νίκη αλά Τραμπ; Το έχω γράψει, αλλά είναι καλό αυτά τα πράγματα να τα θυμίζουμε. Άρχισε η δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο του Νίκου Παππά για παράβαση καθήκοντος, στην προσπάθεια χειραγώγησης των ΜΜΕ και, ειδικά, για τους χειρισμούς του στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Με αφορμή τη δίκη, μου έρχεται στο μυαλό μια παλαιά ανάρτηση του Γιάννη Ραγκούση (Πασόκου τότε) στις 21 Οκτωβρίου 2015. Μεταξύ άλλων, χαρακτήριζε την τότε κυβερνητική μεθόδευση για τις άδειες «απολυταρχική επιλογή σικελικής έμπνευσης, που με βεβαιότητα θα καταστεί σταδιακά ποινικά ελεγκτέα». Πόσο διορατικός ήταν πάντα αυτός ο άνθρωπος; Παιδιά, το κελεπούρι και τα μάτια σας δεκατέσσερα!

Του Μιχάλη Βασ. Σούμπλη