Μυστικός δείπνος Μητσοτάκη – Σαμαρά και ο «γρίφος» για Καραμανλή

Μυστικός δείπνος Μητσοτάκη –  Σαμαρά και ο «γρίφος» για Καραμανλή

Μυστικό δείπνο φέρεται να πραγματοποίησαν προ ολίγων ημερών Κυριάκος Μητσοτάκης και Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με τη στήλη “Θεωρείο” της «Καθημερινής».

Αξίζει να σημειωθεί πως το δείπνο έρχεται στον απόηχο των καρφιών που εκτόξευσε πρόσφατα ο Μεσσήνιος πρώην πρωθυπουργός κατά του Μεγάρου Μαξίμου για τη διαχείριση του σκανδάλου των υποκλοπών.

Σύμφωνα, πάντως, με την «Καθημερινή», οι σχέσεις του Αντώνη Σαμαρά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη το τελευταίο διάστημα είναι σε πολύ καλό επίπεδο.

Η στήλη υποστηρίζει πως ο πρώην πρωθυπουργός σε όλες του τις επαφές, όταν αναφέρεται στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, μιλάει υποστηρικτικά, καθώς παρά τα λάθη που επισημαίνει –τα οποία είπε και δημόσια στην ομιλία του στο ίδρυμα– πάντα καταλήγει πως δεν πρέπει να επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ και η παράταξη πρέπει να μείνει ενωμένη.

Το ερώτημα που προκύπτει πλέον -σύμφωνα πάντα με την «Καθημερινή»- είναι κατά πόσο αντίστοιχη επαφή θα υπάρξει και μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Κώστα Καραμανλή. Οι σχέσεις των δύο, ως γνωστόν, είναι στον πάγο μετά την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού στα Ανώγεια, κάτι που αποτυπώθηκε και στο… πολικής θερμοκρασίας τετ α τετ που είχαν οι δυο τους στην ομιλία του Αντώνη Σαμαρά.

Εκφράζει δε την εκτίμηση ότι με δεδομένο πως η κυβέρνηση προκειμένου να επιτύχει την αυτοδυναμία αναζητά επειγόντως ενίσχυση στη Βόρεια Ελλάδα, όπου παραδοσιακά ο καραμανλισμός είναι πολύ ισχυρός, το Μαξίμου θα ήθελε να δει και πάλι υποψήφιο τον πρώην πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται, πάντως, πως πριν από κάποιες εβδομάδες Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς είχαν ανταλλάξει απόψεις σε εστιατόριο στα βόρεια προάστια στην Αθήνα.