Δολοφονία Ελληνοαμερικάνου: Προφυλακίστηκε και ο 38χρονος

Δολοφονία Ελληνοαμερικάνου: Προφυλακίστηκε και ο 38χρονος

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Βούλγαρος

Στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας οδηγήθηκαν σήμερα το μεσημέρι ο 38χρονος Αλβανός και ο 34χρονος Βούλγαρος, που συνελήφθησαν το πρωί τη Τετάρτης στο Ακρογιάλι μετά από έφοδο που έγινε σε κατάλυμα του είχε νοικιάσει ο δεύτερος.

Αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία, ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκιση του Αλβανού που κατηγορείται για τη δολοφονία του 47χρονου Ελληνοαμερικάνου στη συμβολή των οδών Ύδρας και Σόλωνος το πρωί της Παρασκευής, ενώ ο Βούλγαρος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Συνήγορος 38χρονου: «Ο εντολέας μου δεν είχε σκοπό να αφαιρέσει ανθρώπινη ζωή»
Ο συνήγορος του 38χρονου, Χαράλαμπος Λυκούδης σε γραπτή του δήλωση ανέφερε τα εξής:
“Από τις περιστάσεις τελέσεως της πράξης και το σύνολο του αποδεικτικού υλικού καταδεικνύεται η έλλειψη ανθρωποκτόνου δόλου.
Ο τόπος που είναι ένα πολυσύχναστο σημείο ο χρόνος που είναι ώρα αιχμής, η μετάβαση με το αυτοκίνητο του, η αποφυγή κάθε μέσου κάλυψης των χαρακτηριστικών του, ο ένας και μοναδικός πυροβολισμός με κατεύθυνση προς το έδαφος παρόλο που ήταν σε απόσταση 2-3 μέτρων και θα μπορούσε, εάν ήθελε, να τον πυροβολήσει σε ευπαθές σημείο ,είναι βασικοί ενδείκτες που οδηγούν αβίαστα στο συμπέρασμα ότι ο εντολέας μου δεν είχε σκοπό να αφαιρέσει ανθρώπινη ζωή.
Είμαι βέβαιος ότι στην πορεία της υπόθεσης θα αλλάξει ο νομικός χαρακτηρισμός της πράξης.”