Η έλλειψη νεφρολόγων στη Μεσσηνία ευθύνη υπουργείου, 6ης ΥΠΕ και διοίκησης

Η έλλειψη νεφρολόγων στη Μεσσηνία ευθύνη υπουργείου, 6ης ΥΠΕ και διοίκησης

Διαβάσαμε την καταγγελία του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών του ΕΣΥ Νομού Μεσσηνίας, που αφορά στην έλλειψη των απαραίτητων νεφρολόγων στα δύο νοσοκομεία του νομού, με τις απαράδεκτες συνέπειες που έχει αυτό για τους ασθενείς και τους γιατρούς.

Αυτή η κατάσταση, δυστυχώς, δεν είναι η εξαίρεση. Λόγω των τραγικών ελλείψεων στα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα, το ιατρικό προσωπικό “αναγκάζεται” σε μετακίνηση από νοσοκομείο σε νοσοκομείο ή Κ.Υ., σε υπερεφημέρευση και συνολικά στην εργασιακή εξουθένωση.

Στην προκειμένη περίπτωση, με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την έλλειψη νεφρολόγων στη Μεσσηνία, την αποκλειστική ευθύνη έχουν το υπουργείο Υγείας, η 6η ΥΠΕ και διοίκηση των νοσοκομείων. Όχι μόνο δεν προκηρύσσουν θέσεις, αλλά ζητούν από τους νεφρολόγους να καλύπτουν και τα επείγοντα περιστατικά που προκύπτουν από τις ιδιωτικές μονάδες νεφρού. Δίνουν έγκριση να αδειοδοτούνται ιδιωτικές μονάδες νεφρού χωρίς να εξασφαλίζουν προσλήψεις γιατρών στις δημόσιες μονάδες νεφρού.

Ο λαός της Μεσσηνίας μαζί με τους υγειονομικούς να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Να δυναμώσει τους αγώνες και τις διεκδικήσεις, να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ στις προσεχείς εκλογές, τη μόνη αυθεντική λαϊκή αντιπολίτευση.

Διεκδικούμε εδώ και τώρα, με ταχείες διαδικασίες, να προκηρυχθούν οι κενές οργανικές θέσεις σε όλες τις ειδικότητες και των δύο νοσοκομείων της Μεσσηνίας.

Του Γιάννη Γαλανόπουλου
Υποψήφιου βουλευτή Μεσσηνίας του ΚΚΕ, χειρουργού ορθοπαιδικού, διδάκτορος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και μέλους της ΕΓ της ΟΕΝΓΕ