12ος Taygetos Challenge: Αυξάνονται οι εγγραφές, αυξάνονται και τα δέντρα

12ος Taygetos Challenge: Αυξάνονται οι εγγραφές, αυξάνονται και τα δέντρα

Οι διοργανωτές του Taygetos Challenge που θα πραγματοποιηθεί 24-25 Μαρτίου πιστεύουν ότι αθλητισμός και περιβάλλον είναι άρρηκτα συνδεδεμένα, καθώς τα βουνά, η θάλασσα, τα μονοπάτια προσφέρουν σε όλους μας την δυνατότητα να αθληθούμε και να αγωνιστούμε, όμως ο φετινός 12ος αγώνας ορεινού τρεξίματος είναι και άμεσα ανταποδοτικός προς το περιβάλλον, μέσα από τη δράση «1 δέντρο για κάθε αθλητή».

«Συνεχίζοντας τις περσινές ενέργειες και δράσεις για μείωση του περιβαντολογικού αποτυπώματος του αγώνα, φέτος έχουμε συμμάχους την Lenovo, ως Περιβαλλοντικό Χορηγό και τους We4all και π3=Plastic Pollution Prevention ως περιβαλλοντικoύς συνεργάτες του 12ου Taygetos Challenge, οι οποίοι θα συμβάλλουν έμπρακτα στην επίτευξη των στόχων της διοργάνωσης προς αυτή την κατεύθυνση.

Είμαστε περήφανοι και πολύ χαρούμενοι για την απόφαση δέσμευσης να φυτεύσουμε 1 δεντρο για κάθε έναν αθλητή που θα συμμετέχει στο Taygetos Challenge. Η δράση θα υλοποιηθεί από την We4all, που αμέσως «αγκάλιασε» αυτή την πρωτοβουλία του Taygetos Challenge και της Lenovo.

Τα δέντρα θα φυτευτούν σε περιοχές της Ελλάδας και του υπόλοιπου κόσμου που το έχουν πραγματικά ανάγκη, προσφέροντας τροφή, εργασία και περιβαλλοντική αποκατάσταση της περιοχής» αναφέρουν οι διοργανωτές επισημαίνοντας ότι τώρα, οι αθλητές έχουν ακόμα ένα λόγο για να “τρέξουν” στα εκπληκτικά μονοπάτια και διαδρομές του Tαϋγέτου με θέα την μαγική Καρδαμύλη, καλώντας για τη συνέχιση των εγγραφών έως την τελική ημερομηνία της 12ης Μαρτίου στις ηλεκτρονικές σελίδες του αγώνα!