Διοργάνωση αγώνα Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Γκολφ στη Μεσσηνία

Διοργάνωση αγώνα  Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Γκολφ στη Μεσσηνία

Για την αμέριστη συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη διοργάνωση του αγώνα Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Γκολφ, που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Costa Navarino το τετραήμερο 5 έως 8 του ερχόμενου Αυγούστου, διαβεβαίωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Golf και μέλος της Ολυμπιακής Επιτροπής, Θωμά Τόκα, στη συνάντηση που είχαν προχθές στην Τρίπολη.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που η Ελληνική Ομοσπονδία Γκολφ διοργανώνει αγώνα Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Μεσσηνία.

Να υπενθυμίσομε ότι ήδη τα δύο νέα γήπεδα γκολφ 18 οπών στην Costa Navarino υποδέχθηκαν τους λάτρεις του αθλήματος στις 20 Φεβρουαρίου, οπότε άνοιξαν το International Olympic Academy Golf Course και το The Hills Course, καθώς κι ένα νέο Clubhouse.

Η ονομασία του πρώτου παγκοσμίως International Olympic Academy Golf Course συμβολίζει τη σχέση του αθλήματος με τον Ολυμπισμό, καθώς πρόκειται για τις πλησιέστερες εγκαταστάσεις γκολφ στη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, την Αρχαία Ολυμπία.

Τα νέα γήπεδα, έκτασης 6.366 μέτρων και 6.280 μέτρων αντίστοιχα, είναι σχεδιασμένα από το δύο φορές πρωταθλητή Masters και θρύλο του Ryder Cup, Jose Maria Olazabal, και εκτείνονται σε 1.250 στρέμματα, με πανοραμική θέα στον ιστορικό κόλπο του Ναυαρίνου και το Ιόνιο Πέλαγος.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν οι επιτελείς της Costa Navarino, «η λειτουργία των δύο νέων γηπέδων ενισχύει το γκολφ υψηλής ποιότητας που προσφέρει η Costa Navarino, καθιστώντας την ως ένα μοναδικό προορισμό που διαθέτει ιδανικό κλίμα, καταπράσινο παραθαλάσσιο τοπίο και άμεση πρόσβαση κάθε εποχή του χρόνου, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου της περιοχής, δεδομένου ότι η υψηλή σεζόν του γκολφ είναι από το Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο και από τον Οκτώβριο έως το Νοέμβριο, μια χαμηλή – παραδοσιακά- τουριστική περίοδο που ενισχύεται σημαντικά.

Συγχρόνως, θα αυξήσουν το συνολικό αριθμό γηπέδων γκολφ της Costa Navarino σε τέσσερα, όλα σε μέγιστη απόσταση 13 χιλιομέτρων μεταξύ τους, ενισχύοντας περαιτέρω τη θέση της ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς γκολφ στην Ευρώπη».