Καλαμάτα: Φοιτητική κινητοποίηση για κατοχύρωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων

Καλαμάτα: Φοιτητική κινητοποίηση για κατοχύρωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων

Σε διαμαρτυρία προχώρησαν χθες το πρωί φοιτητικοί σύλλογοι του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, διεκδικώντας με αυτό τον τρόπο να εισακουστούν τα αιτήματά τους για αναγνώριση των πτυχίων τους ως πανεπιστημιακού επιπέδου και κατοχύρωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων.

Με κεντρικό σύνθημα «Όλοι μαζί το λέμε δυνατά – δημόσια παιδεία και δικαιώματα», οι φοιτητές των Σχολών Γεωπονίας, Διοίκησης και Επαγγελμάτων Υγείας πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ δήλωσαν διατεθειμένοι να επεκτείνουν την κινητοποίησή τους.

Σύμφωνα με τους φοιτητικούς συλλόγους, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια οι πρακτικές των κυβερνήσεων έχουν δείξει ότι η παιδεία και η φοιτητική κοινότητα ευρύτερα έχουν γίνει «σάκος του μποξ» στις επιδιώξεις τους.

Εκ μέρους των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στον Αντικάλαμο, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημών Υγείας, Θοδωρής Γιαννακόπουλος, σχολίασε ότι την περασμένη ακαδημαϊκή χρονιά οι φοιτητικοί σύλλογοι απέστειλαν αίτημα στο αρμόδιο υπουργείο και στον πρύτανη, προκειμένου να μεριμνήσουν και να διευθετηθεί το συγκεκριμένο ζήτημα, όμως κάτι τέτοιο δε συνέβη, με αποτέλεσμα την κινητοποίηση των φοιτητών.

Χρ.Μ.