Γεωπονικές Σχολές: Νέα πορεία φοιτητών χθες στο κέντρο της Καλαμάτας

Γεωπονικές Σχολές: Νέα πορεία φοιτητών χθες  στο κέντρο της Καλαμάτας

Το ΥπΑΑΤ κατέθεσε αλλαγές στην τροπολογία για τα επαγγελματικά τους δικαιώματα Διατεθειμένοι να φτάσουν μέχρι τέλους δηλώνουν οι φοιτητές

Μια ακόμα δυναμική κινητοποίηση πραγματοποίησαν χθες το πρωί στο κέντρο της Καλαμάτας οι φοιτητές του Τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στον Αντικάλαμο.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τους φοιτητές των 13 Τμημάτων Γεωπονίας (πρώην ΤΕΙ) όλης της χώρας, δεκάδες βγήκαν για μια ακόμη φορά στους δρόμους για να διεκδικήσουν τη ρύθμιση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων, καθώς, όπως προκύπτει, αυτά είναι ανύπαρκτα με όσα ισχύουν αυτή τη στιγμή.

Στο πλευρό των φοιτητών βρέθηκαν χθες, στην πορεία που πραγματοποιήθηκε στους κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας, και αρκετοί από τους καθηγητές του Τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, διαμαρτυρόμενοι και οι ίδιοι για την αμέλεια της Πολιτείας όσον αφορά στο επαγγελματικό μέλλον των αποφοίτων.

Εκ μέρους του Φοιτητικού Συλλόγου, ο Κωνσταντίνος Ιτζιρτζής σχολίασε: «Τόσο το αρμόδιο υπουργείο όσο και η κυβέρνηση οφείλουν να λάβουν δράση, γιατί τα δημόσια πανεπιστήμια έχουν φτάσει να υποβαθμίζονται καθημερινά».

Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι οι ίδιοι είναι διατεθειμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, όπως η χθεσινή πορεία διαμαρτυρίας, αλλά και την αποχή από τα μαθήματα.

Τέλος, να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τη χθεσινή τοποθέτηση της υπουργού Παιδείας στη Βουλή, έπειτα από διαβούλευση μεταξύ του υπουργείου Παιδείας και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, βρέθηκε λύση στο ζήτημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων των φοιτητών των Τμημάτων Γεωπονίας, η οποία τις επόμενες ώρες επρόκειτο να κατατεθεί στη Βουλή μέσω τροπολογίας.

Χρ.Μ.