Τ.Ε. ΚΚΕ Μεσσηνίας: Στόχος η εκλογή κομμουνιστή βουλευτή στις επερχόμενες εκλογές

Τ.Ε. ΚΚΕ Μεσσηνίας: Στόχος η εκλογή κομμουνιστή βουλευτή στις επερχόμενες εκλογές

Στην παρουσίαση των νέων υποψήφιων βουλευτών, με φόντο τις εκλογές της 21ης Μαΐου, προχώρησε χθες το πρωί η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ Μεσσηνίας.

Την παρουσίαση του ψηφοδελτίου έκανε ο γραμματέας της Τ.Ε. Θοδωρής Μπολέτης, ενώ παρόντες, μεταξύ άλλων στελεχών και μελών, ήταν οι Αντώνης Κατσάς και Γιάννης Γαλανόπουλος.

Κοινή θέση των παραπάνω ήταν ότι σε αυτές τις εκλογές «οφείλει να εκλεγεί κομμουνιστής βουλευτής στο νομό έπειτα από δεκαετίες, για να αναδειχθεί ο διαφορετικός τρόπος δράσης του έναντι των σημερινών εκλεγμένων».

Περαιτέρω στην τοποθέτησή του ο Θοδωρής Μπολέτης σημείωσε ότι σε αυτή τη δύσκολη χρονική στιγμή το ΚΚΕ θα δώσει αποφασιστικά τον αγώνα, μέχρι την τελευταία στιγμή, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική του σήμερα. Ταυτόχρονα απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να πάρουν θέση δίπλα στο ΚΚΕ, για να ενισχυθεί τόσο σε επίπεδο Μεσσηνίας όσο και πανελλαδικά.

Όπως επισήμανε δε, το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ αποτελείται από άτομα που καθημερινά βρίσκονται στην πάλη για τα δικαιώματα του λαού, πρωτοστατώντας κατά της κυβερνητικής πολιτικής των προηγούμενων χρόνων.

Ειδικότερα, αποτελείται από τους εξής:

•Γιάννη Γαλανόπουλο, χειρουργό ορθοπαιδικό

•Χριστίνα Καντζιλιέρη, κτηνίατρο

•Άρη Κομπότη, μηχανολόγο μηχανικό

•Ειρήνη Κουκούμη, ελεύθερη επαγγελματία

•Σπύρο Νικολόπουλο, αγρότη

•Αργύρη Σμυρνή, πλοίαρχο Λιμενικού Σώματος εν αποστρατεία

•Στέλλα Χρηστέα, μεταλλειολόγο.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Γαλανόπουλος, αναφερόμενος στην εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου, σημείωσε ότι τη βαρβαρότητα της σημερινής εποχής μόνο το ΚΚΕ μπορεί να την «αντιπαλέψει» με σύμμαχό του το λαό. Άλλωστε, σύμφωνα με τον ίδιο, το σύνθημα της παράταξης, «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό», περικλείει ακριβώς αυτή την κατεύθυνση του ΚΚΕ, καθώς όποια εκλογική άνοδο πάρει το κόμμα θα επιστραφεί ως παρακαταθήκη στον καθημερινό αγώνα των εργαζόμενων και του λαού.

Ακολούθως, ο Αντώνης Κατσάς έκανε λόγο για μια εκλογική αναμέτρηση η οποία θα διεξαχθεί υπό το βάρος του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών. Σύμφωνα με τον ίδιο, το παραπάνω συμβάν είναι απόρροια της εκχώρησης αγαθών και κοινωνικών υπηρεσιών σε ιδιώτες –κάτι που αποτελεί βασικό πυλώνα της πολιτικής των κυβερνήσεων που έχουν περάσει ως σήμερα. Χαρακτήρισε, δε, το δυστύχημα ως συνειδητό έγκλημα και η ποινική δίωξη που πρέπει να ασκηθεί είναι μονόδρομος για τη δικαίωση των θυμάτων. Κλείνοντας, ευχήθηκε καλή επιτυχία στους υποψηφίους, ενώ κάλεσε τον κόσμο να σταθεί δίπλα στο κόμμα.

Χρ.Μ.