Διακοπή των έργων ανάπλασης στη Στούπα το καλοκαίρι λόγω τουρισμού

Διακοπή των έργων ανάπλασης στη  Στούπα το καλοκαίρι λόγω τουρισμού

Σύσκεψη για το έργο βελτίωσης του παραλιακού δρόμου στον οικισμό της Στούπας της Κοινότητας Νεοχωρίου στο Δήμο Δυτικής Μάνης πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Π. Νίκα, μετά τις έντονες αντιδράσεις από κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής.

Στη σύσκεψη, στην οποία έλαβαν μέρος μεταξύ άλλων, δια ζώσης ή μέσω τηλεδιάσκεψης, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ανδρέας Τσουκαλάς, ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας, υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας και της ΕΥΔΕΠ, εξετάστηκε ειδικότερα η εξέλιξη του έργου δαπάνης 700.000 ευρώ που υλοποιείται στο πλαίσιο της ΟΧΕ Μάνης, συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και δικαιούχος είναι ο Δήμος Δυτικής Μάνης.

Το έργο προβλέπει τη βελτίωση και ανάπλαση του παραλιακού δρόμου της Στούπας, μήκους 422 μέτρων περίπου, με αποξήλωση όλων των υλικών, των πεζοδρομίων, των υφιστάμενων κρασπέδων και ρείθρων.

Όπως συμφωνήθηκε στη σύσκεψη, το έργο εξελίσσεται μέχρι το τρίτο δεκαήμερο του ερχόμενου Μαΐου, ενώ το διάστημα Ιουνίου – Σεπτεμβρίου δε θα γίνονται εργασίες, με την αυστηρή προϋπόθεση ότι ο υπό ανάπλαση χώρος θα πρέπει να είναι απολύτως ασφαλής και λειτουργικός το πιο πάνω τετράμηνο.