Η «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή με τη Λένα Παπαληγούρα στο Κάστρο Καλαμάτας

Η «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή με τη Λένα Παπαληγούρα στο Κάστρο Καλαμάτας

Την Τρίτη 8 και την Τετάρτη 9 Αυγούστου, στο Θέατρο Κάστρου Καλαμάτας, θα παρουσιαστεί η τραγωδία του Σοφοκλή «Ηλέκτρα», η  πολυαναμενόμενη παράσταση του καλοκαιριού, σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ , με τη Λένα Παπαληγούρα στον ομώνυμο ρόλο και μια ομάδα σημαντικών ηθοποιών, σε παραγωγή  της Εταιρείας Τέχνης “Ars Aeterna” και συνεργασία με το Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους του έργου ερμηνεύουν οι:  Ελισάβετ Μουτάφη, Ιωάννης Παπαζήσης, Στρατής Χατζησταματίου, Εριέττα Μανούρη, Δαυίδ Μαλτέζε, Πάρης Λεόντιος.

Στην «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, Ηλέκτρα και Ορέστης εκδικούνται για το φόνο του Αγαμέμνονα από την Κλυταιμνήστρα και τον Αίγισθο, πληρώνοντας το αίμα με αίμα. Πρόκειται για μία πραγματικότητα ζοφερή. Ένα σύμπαν που βουλιάζει στη διαφθορά και την αδικία. Ένας κόσμος αντιηρωικός όπου τα πάντα έχουν ανατραπεί και η τάξη των πραγμάτων έχει διασαλευτεί επικίνδυνα. Σε αυτόν τον κόσμο, η Ηλέκτρα επιλέγει να αποτελέσει το μοναδικό κύτταρο ζωντανής συνείδησης που δε θα πάψει να καταγγέλλει στο διηνεκές την ανηθικότητα και την υποκρισία. Η φωνή της αποτελεί μια γενναία και δυναμική πράξη ενεργητικής αντίστασης.  Αυτή η εμμονική προσκόλληση στις αρχές και τα ιδανικά της, θα φθείρει αναμφισβήτητα και την ίδια. Διαδηλώνει τον πόνο της στα πρόθυρα του παλατιού, μεταμορφώνεται σε ζωντανή Ερινύα για τους εγκληματίες και προσδοκεί ανυπόμονα την έλευση του σωτήρα αδερφού…

Προπώληση viva.gr και στα ταμεία των θεάτρων

Τιμές εισιτηρίων: 20 | 17 ευρώ [ ανέργων, φοιτητικό, μαθητικό, άνω των 65, ΑμεΑ]   Προσφορά εισιτήρια από 10 ευρώ για περιορισμένο αριθμό.