Κάθε δράση του τελευταίου διαστήματος, κάθε ιδέα, κάθε σχεδιασμό του Δήμου Καλαμάτας, όσον αφορά στον τουρισμό, παρουσίασε χθες, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης, ο πρόεδρός της και αντιδήμαρχος Τουρισμού, Γιώργος Λαζαρίδης. Η προσέλευση, όμως, των μελών της επιτροπής ήταν χαμηλή και χάθηκε η ευκαιρία η ενημέρωση αυτή να φτάσει σε περισσότερους ανθρώπους του κλάδου, αλλά και να γίνει ευρύτερη σχετική συζήτηση.
Ο Γιώργος Λαζαρίδης ενημέρωσε για τον νέο χάρτη της πόλης, τον οποίο ετοίμασε το προηγούμενο διάστημα ο Δήμος και ο οποίος στις επόμενες εκδόσεις θα εμπλουτιστεί με νέα απαραίτητα στοιχεία, ενώ ενημέρωσε ότι θα ετοιμαστούν και άλλοι με θεματικές διαδρομές γύρω από την πόλη.
Ενημέρωσε, επίσης, για την τοιχογραφία στο Εκθετήριο Προβολής Αγροδιαγροτικών Προϊόντων, στο Δημαρχείο της Αριστομένους, που παρουσιάζει όλους τους οινοποιούς του νομού. Παρουσίασε ακόμα πληροφορίες σχετικά με τα ταξίδια εξοικείωσης ξένων πρακτόρων και δημοσιογράφων που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα στην Καλαμάτα, για τη συμμετοχή στο φεστιβάλ των ψηφιακών νομάδων, στο οποίο ο Δήμος ήταν και χορηγός, για τις επισκέπτες στα Info Kiosk του Δήμου, για την έλευση κρουαζιερόπλοιων κ.λπ.
Ακολούθησε συζήτηση με τους εκπροσώπους φορέων και επιχειρήσεων του τουρισμού.




















