Πρόταση για αξιοποίηση περιουσίας της Περιφέρειας από το ΤΑΙΠΕΔ

Πρόταση για αξιοποίηση περιουσίας της Περιφέρειας από το ΤΑΙΠΕΔ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Π. ΤΑΤΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΤ. ΠΙΤΣΙΟΡΛΑ

Νέοι αναπτυξιακοί ορίζοντες για την Πελοπόννησο μετά τη συνεργασία

Νέοι αναπτυξιακοί ορίζοντες ανοίγονται για την Περιφέρεια Πελοποννήσου μετά τη συνάντηση του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιου Πιτσιόρλα, την Τρίτη 1η Φεβρουαρίου στην έδρα της Περιφέρειας, κατά την οποία υπήρξε υψηλό επίπεδο συνεργασίας και διαπιστώθηκε η σύμπτωση των απόψεων.
«Η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας θα πρέπει να έχει βασικό στόχο το κατά πόσον μπορεί να συνεισφέρει στην εθνική μας οικονομία και, ως εκ τούτου, μπορεί να αποτελέσει τον οδηγό για την έξοδο από την κρίση» δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο οποίος έκανε το διαχωρισμό μεταξύ «ιδιωτικοποίησης και αξιοποίησης».
Ο κ. Πιτσιόρλας, από την πλευρά του, αφού συμφώνησε με την προοπτική αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας όπως την οριοθέτησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, χαρακτήρισε ιδιαίτερα καθοριστική τη συμβολή της Περιφέρειας στην αποτελεσματική αξιοποίηση των διαθέσιμων ακινήτων.
Προϊόν της συνάντησης ήταν η καθολική συμφωνία για την υποβολή εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου ολοκληρωμένων προτάσεων αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας κατά περίπτωση για όλα τα ακίνητα που έχουν ενταχθεί στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ και βρίσκονται στη γεωγραφική αρμοδιότητα της Περιφέρειας.