Οι Κυπαρίσσιοι Μαντάς και Ρουσόπουλος στη νέα Βουλή!

Οι Κυπαρίσσιοι Μαντάς και  Ρουσόπουλος στη νέα Βουλή!

Δύο Τριφύλιοι, από την Κυπαρισσία, ο Περικλής Μαντάς και ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, είναι νέα μέλη της Βουλής των Ελλήνων. Ο Περικλής Μαντάς ως βουλευτής Μεσσηνίας και ο Θοδωρής Ρουσόπουλος ως βουλευτής εκλογικής περιφέρειας Β1′ Βόρειου Τομέα Αθηνών.
Ο κ. Μαντάς κατάγεται από τη Φαρακλάδα Κυπαρισσίας. Τέως αντιπεριφερειάρχης, που συγκρούστηκε σφοδρά με τον κ. Τατούλη και το σύστημα της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής, τ. πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Μεσσηνίας. Έχει διατελέσει και δημοτικός σύμβουλος Κυπαρισσίας. Γνωστός για τους αγώνες του. Στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, την οποία και «έστησε» από την αρχή, στο ΤΕΙ Καλαμάτας, στην ΟΝΝΕΔ και στη Ν.Δ.. Στην κοινωνία και τη ζωή. Ελ. επαγγελματίας, με δραστηριότητες στον ιδιωτικό τομέα. Ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη Ν.Δ. και το 2015. Παντρεμένος με τη Μαρίτα Καπαρελιώτη, έχουν ένα παιδί. Ο Περικλής Μαντάς είναι ο μοναδικός υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. από την περιοχή που καταφέρνει να εκλεγεί, εκτός βεβαίως από τον αείμνηστο Αριστείδη Καλαντζάκο και τη Σοφία Καλαντζάκου, κι αυτό, αν μη τι άλλο, αποτελεί ιστορικό γεγονός και ιστορική ευθύνη για τον τόπο καταγωγής του! 
Ο κ. Ρουσόπουλος γεννήθηκε στην Κυπαρισσία στις 13 Σεπτεμβρίου 1963. Είναι δημοσιογράφος. Από το 2009 δίνει διαλέξεις για τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς μετά την κρίση στο Pepperdine university of California και από το 2015 είναι καθηγητής Επικοινωνίας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Είναι διδάκτωρ Ιστορίας του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου σε θέματα εθνικής ταυτότητας των Ελλήνων της Βενετίας το 17ο αιώνα. Τον Αύγουστο του 2000, κατόπιν προσκλήσεως του Κώστα Καραμανλή, ανέλαβε εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και υπεύθυνος για την επικοινωνιακή της πολιτική. Το Μάρτιο του 2004 ορκίστηκε υπουργός Επικρατείας υπεύθυνος για θέματα ΜΜΕ και έως τον Οκτώβριο του 2008 εκτελούσε χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου. Εισηγήθηκε το νέο νομικό πλαίσιο για τα ΜΜΕ και τις αδειοδοτήσεις, την ψηφιακή εποχή, το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο, την κωδικοποίηση των νόμων που αφορούν στον Τύπο.
Παντρεμένος με τη δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα, έχουν δύο παιδιά. Παρά τις πολλές του υποχρεώσεις, επισκέπτεται όσο συχνότερα μπορεί την Κυπαρισσία και τις Βρύσες, όπου σε κτήμα της οικογένειάς του υπάρχει εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας. Ποτέ δεν ξεχνάει τη γενέθλια γη και πάντοτε σε συζητήσεις του αναφέρει την Κυπαρισσία και τις Βρύσες!

Του Ηλία Γιαννόπουλου