Αγροτικά

Τρώμε λιγότερο λάδι στην Ελλάδα μετά την κρίση

Ενώ αυξάνεται διεθνώς η κατανάλωση ελαιολάδου…   Κατά 1,7 φορές αυξήθηκε η παγκόσμια κατανάλωση ελαιολάδου μεταξύ των καλλιεργητικών...

Οι τοπικές ποικιλίες πηγή ανάπτυξης

Το ΤΕΙ Πελοποννήσου και το Ινστιτούτο Ελιάς ενημερώνουν για τις παραδοσιακές ποικιλίες λαχανικών και την κομποστοποίηση  Μια εξαιρετική ημερίδα...

Wall Street Journal: Πρώτης τάξεως οινοπαραγωγός η Ελλάδα

Ο οινολόγος συντάκτης κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις ελληνικές ποικιλίες «Η Ελλάδα μπορεί να βασίζεται στα κρασιά» της είναι...

Τις επόμενες ημέρες το ποιοτικό παρακράτημα στο λάδι

Χρονοδιάγραμμα πληρωμών ύψους 275 εκατ. ευρώ περίπου, για το επόμενο τρίμηνο, έδωσε στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής...

Στην κορυφή ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γαργαλιάνων

ΟΠΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΠΑΣΕΓΕΣ Του Αντώνη Πετρόγιαννη Τους κορυφαίους αγροτικούς συνεταιρισμούς παρουσίασε ο Μιχάλης Σμύρης, αναπληρωτής...

Η αγροτική έρευνα ξαναβάζει τη γεωργία στο «κάδρο»

Οι δυνατότητες του αγροτικού χώρου στη Μεσσηνία δεν έχουν αναπτυχθεί στο βαθμό που πρέπει και έχει ανάγκη η...

Επέκτασή του ΠΟΠ ελαιολάδου Καλαμάτας σε όλο το Νομό ζήτησε ο Πετράκος από τον Αποστόλου

Με τον αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιο για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελο Αποστόλου, συναντήθηκε ο...

Ελληνική ευκαιρία από το ράλι τιμών στο Ιταλικό ελαιόλαδο

"Ευτυχισμένες ημέρες" και για τους Μεσσήνιους παραγωγούς Τα προβλήματα που υπήρχαν στην φετινή παραγωγή ελαιόλαδου - κυρίως- στην...

Έρχεται κατηγορία “Premium” στο ελαιόλαδο

Πρόταση ψηφίσματος από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ) κατατέθηκε στις 18 Φεβρουαρίου προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ένταξη...

Μύθοι, αλήθειες και συμπεράσματα για το Ισπανικό ελαιόλαδο

Ο δρόμος της επιτυχίας είναι σπαρμένος με...οργάνωση Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης Το προηγούμενο διάστημα είχαμε παρουσιάσει από το "Θάρρος"...