Ειδήσεις

30/07/2016 - 20:18
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Κυριακή 31/7/2016 προβλέπεται αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες και μετά.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 26 έως 36 βαθμούς... Διαβάστε περισσότερα...
30/07/2016 - 20:09
Αυτή ήταν η ερώτηση της μητέρας μου, καθώς περίμεναν 20 λεπτά για να βγουν από το σπίτι με το αυτοκίνητο, λόγω της –ασυνήθιστης για την εποχή- κίνησης  στην επαρχιακή οδό Μεσσήνης – Μελιγαλά το απόγευμα της Τετάρτης…
Την ίδια απορία είχαν και αρκετοί που  διάβασαν για το πλήθος που κατέκλυσε την "Αρχαία Μεσσήνη", αλλά και οι «ντόπιοι» στα χωριά της... Διαβάστε περισσότερα...
30/07/2016 - 19:54
 Το κόστος του περιφερειακού/περιμετρικού της Καλαμάτας μας έχει τρελάνει. Ξεκίνησε από 150 εκατομμύρια ευρώ περίπου, για να φτάσει στα 230 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 40 είναι οι απαλλοτριώσεις, όπως δήλωσε, μόλις προχθές ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας.
Αν πάρουμε τοις μετρητοίς την τελευταία εκτίμηση, για 11,5 χιλιόμετρα δρόμου, ο οποίος... Διαβάστε περισσότερα...
30/07/2016 - 19:43
Την προσεχή Τρίτη, 2 Αυγούστου 2016, στον Πειραιά ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας θα συναντηθεί με τον κ. Κόντε, Πρόεδρο των Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και με μέλη του Δ.Σ. καθώς και με Φορείς Ναυτιλίας με αντικείμενο την αύξηση κρουαζιερόπλοιων προς την πόλη της Καλαμάτας. Το έδαφος είναι πρόσφορο προς αυτό το σκοπό και διαπιστωμένα τα κρουαζιερόπλοια... Διαβάστε περισσότερα...
30/07/2016 - 19:39
Τις δημοπρασίες 5 έργων της Μεσσηνίας ενέκρινε σε συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή της περιφέρειας Πελοποννήσου και αναδείχθηκαν οι εργολάβοι που θα τα κατασκευάσουν.
Χαρακτηριστικό στοιχείο, σε όλες, πλην ενός, είναι οι μεγάλες εκπτώσεις που έχουν δοθεί από τους εργολάβους που ξεπερνούν το 60%.
 
Τα έργα
... Διαβάστε περισσότερα...
30/07/2016 - 19:30
Πρέπει να θεωρείτο δεδομένο, ότι για να μπορέσει ένας αστυνομικός να κάνει καλά τη δουλειά του και να καταφέρει να προστατεύσει τους πολίτες, πρέπει πρώτα απ’ όλα να είναι και να αισθάνεται ο ίδιος ασφαλής.
Εμείς πάντως δεν θα αισθανόμασταν καθόλου ασφαλείς, αν έπρεπε να περιπολούμε και να καταδιώκουμε υπόπτους, με οχήματα που τα κοντέρ τους αυτή τη... Διαβάστε περισσότερα...
30/07/2016 - 19:11
«Αφοσιωμένη, όχι μόνο στη βελτίωση της θέσης των υπαλλήλων της, αλλά και στην ουσιαστική υποστήριξη των παιδιών τους, η Καπνοβιομηχανία Καρέλια συνέχισε και φέτος μια παράδοση ετών, που τη θέλει να επιβραβεύει τα παιδιά των εργαζομένων της που πέρασαν επιτυχώς τις εισαγωγικές εξετάσεις για τα Ανώτατα  Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.
 
Σε μια... Διαβάστε περισσότερα...
30/07/2016 - 19:05
Τις μελέτες αντιπλημμυρικής προστασίας του ποταμού Πάμισου από το Φράγμα Άρι -Μεσσήνη- εκβολές στη θάλασσα και μελέτες περιβαλλοντικής αξιοποίησης εκβολών και παρόχθιας ζώνης μέχρι την είσοδο της Μεσσήνης, καθώς και της εκβολής στο Κουλντούκι της Μπούκας, δημοπρατεί η Διεύθυνση Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών  Έργων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών... Διαβάστε περισσότερα...
30/07/2016 - 18:53
Ανατροπή των σεναρίων, υποθέσεων και δεδομένων για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο δημιουργεί μία ακόμα απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Σύμφωνα με αυτή με τρόπο αμετάκλητο θα πρέπει να προχωρήσει τάχιστα η ΣΔΙΤ, η οποία έχει υπογραφεί μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της εταιρείας ΤΕΡΝΑ.
Μάλιστα, η θεματική αντιπεριφερειάρχης... Διαβάστε περισσότερα...
30/07/2016 - 15:36
Τα drone γίνονται όλο και πιο δημοφιλή και πανέμορφα βίντεο με εναέρια λήψεις κάνουν όλο και πιο συχνά την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο. Αγαπημένο θέμα των ελλήνων χρηστών drone είναι φυσικά οι πανέμορφες παραλίες της Ελλάδας.
Μια συλλογή βίντεο με εναέριες λήψεις  από πανέμορφες παραλίες της Μεσσηνία ανέβασε στο YouTube η ομάδα Dronegr.club.
Στα... Διαβάστε περισσότερα...

Σελίδες