Κράτος οι τσιγγάνοι, θεατής η αστυνομία!


 

Θύμα ξυλοδαρμού από τσιγγάνους έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης

 

Της Βίκυς Βετουλάκη\

 

 

Θύμα ξυλοδαρμού, από ομάδα τσιγγάνων, καταγγέλλει ότι έπεσε το βράδυ της Κυριακής έξω από το Αστυνομικό Τμήμα της Μεσσήνης ο κ. Ιωάννης Αναστασόπουλος από την Πιλαλίστρα του Δήμου Μεσσήνης.
Μιλώντας στο «Θάρρος» περιγράφει πως μέσα σε ελάχιστα λεπτά εμφανίσθηκαν πέντε αυτοκίνητα με περίπου 20 τσιγγάνους, οι οποίοι με ξύλα άρχισαν να τον χτυπούν, χωρίς εκ των πραγμάτων οι δύο αστυνομικοί, που ήταν όλη κι όλη η δύναμη του Τμήματος εκείνη τη στιγμή, να μπορούν να κάνουν κάτι.
Ο ίδιος καταγγέλλει πως, παρά το γεγονός ότι ζήτησε να κάνει μήνυση, του συνέστησαν να περιμένει, με αποτέλεσμα να χαθούν οι πρώτες ημέρες και το πλεονέκτημα του Αυτοφώρου.

Επεισόδιο
Έχοντας εμφανή σημάδια στο πρόσωπό του, ο κ. Αναστασόπουλος μας περιέγραψε ότι την Κυριακή σημειώθηκε ένα επεισόδιο μεταξύ του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Πιλαλίστρας με τσιγγάνους της περιοχής και ο ίδιος βρέθηκε στο σημείο: «Ο πρόεδρος είχε καλέσει την Αστυνομία. Ήρθε το περιπολικό και οι αστυνομικοί μάς πήραν και πήγαμε μαζί με άλλον έναν κάτοικο στο Αστυνομικό Τμήμα της Μεσσήνης να δώσουμε κατάθεση, καθώς ήμασταν παρόντες στο επεισόδιο και να κάνει μήνυση ο πρόεδρος. Ενώ ο πρόεδρος βρισκόταν στο κτήριο της Αστυνομίας για να δώσει κατάθεση, είχαν έρθει κι άλλοι από το χωριό μας να καταθέσουν ότι δημιουργούνται προβλήματα με τους τσιγγάνους. Ήμασταν έξω από το κτήριο. Ξαφνικά ήρθαν κάτω από το κτήριο της Αστυνομίας και σταμάτησαν πέντε αυτοκίνητα με τσιγγάνους, οπλισμένοι με ρόπαλα και αυτοσχέδια κλομπ. Επιτέθηκαν προσωπικά σε μένα και στον άλλον κάτοικο που περιμέναμε μαζί να καταθέσουμε και άρχισαν να μας χτυπούν. Η Αστυνομία είχε δύο άτομα δύναμη εκεί. Έκαναν ό,τι μπορούσαν τα παιδιά. Οι τσιγγάνοι, όμως, ήταν σίγουρα 20 άτομα. Ήρθε τελικά κι άλλη δύναμη της Αστυνομίας, αλλά δεν έγινε καμία σύλληψη, ούτε καν προσαγωγή».
Στη συνέχεια, όπως είπε, ήθελε να κάνει μήνυση, αλλά οι αστυνομικοί τού είπαν να περιμένει, να φέρει χαρτί από γιατρό και να δώσει 100 ευρώ- είναι το παράβολο για να καταθέσει τη μήνυση!

«Προσπαθούσαν να μη γίνει η μήνυση, γιατί είχαν χτυπήσει τα “κόκκινα” τηλέφωνα από κάποιους. Ταυτόχρονα, και ο πρόεδρος και οι τσιγγάνοι απέσυραν τη μήνυση και τότε εμφανίσθηκαν οι τσιγγάνοι και μας επιτέθηκαν. Είμαι υποχρεωμένος τώρα να πληρώσω δικηγόρο και τα σχετικά έξοδα. Η Aστυνομία δεν έκανε τίποτα στη συνέχεια, ενώ δώσαμε ονόματα ποιοι ήταν, καθώς κάποιους τους ξέραμε. Εμάς δε μας άφηναν να πάμε ούτε μέχρι το περίπτερο να πάρουμε νερό και τους τσιγγάνους τούς άφησαν έτσι», συμπλήρωσε ο κ. Αναστασόπουλος.

 

Τέλος, επισήμανε ότι στην περιοχή συμβαίνουν πολλές κλοπές, χωρίς ποτέ να έχουν δει κάποιον από τους τσιγγάνους να τις κάνει, ωστόσο το πρόβλημα είναι μεγάλο.