«Τρέχουν» να προλάβουν για να πληρώσουν


 

Σύμφωνα με τις εισηγήσεις των υπηρεσιών η εξόφληση των οφειλομένων

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

Ένα μεγάλο μέρος από τις χρηματ

 

οδοτήσεις-ανάσα που έφθασαν από το υπουργείο Εσωτερικών στο Δήμο Καλαμάτας τις προηγούμενες ημέρες, θα χρησιμοποιηθεί εν είδει χριστουγεννιάτικου μποναμά προς προμηθευτές και εργολάβους, δίνοντας έτσι μια ανάσα στην τοπική οικονομία.
Σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή, οι αρμόδιες υπηρεσίες καταβάλλουν προσπάθειες, έτσι ώστε μέχρι το τέλος του χρόνου να έχει δοθεί τμήμα των οφειλομένων.
Κατά τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Δημήτρη Μπούχαλη, από το 1,5 εκατομμύριο περίπου που πιστώθηκε ο Δήμος, μέρος θα κατευθυνθεί για να καλυφθούν οφειλές από την εκτέλεση εργασιών και την προμήθεια υλικών.

 

Όπως δήλωσε σχετικά στο «Θ», «η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου έχει λάβει ήδη εντολές και σύμφωνα με τις εισηγήσεις που θα προκύψουν, θα ξεκινήσει και η εξόφληση των οφειλομένων.

 

Μάλιστα, σε περίπτωση που φτάσει και ένα υπόλοιπο ποσό, τότε θα μπορούμε να πούμε ότι σύντομα οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις θα μηδενιστούν».
Ως γνωστόν, οι οφειλές του Δήμου Καλαμάτας φτάνουν στα 4,8 εκατομμύρια ευρώ περίπου. Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής, οι χρηματοδοτήσεις αφορούν: α) 72.530 ευρώ για επισκευή και συντήρηση σχολικών κτηρίων, έτους 2012, β) 10.000 ευρώ για την αντιμετώπιση άμεσων βιοτικών αναγκών, λόγω φυσικών καταστροφών, γ) 848.930 ευρώ για έργα και επενδυτικές δραστηριότητες ΣΑΤΑ, δ) 421.896,33 ευρώ για λειτουργικές δαπάνες, έναντι της δόσης έτους 2012, στο πλαίσιο εξόφλησης των πάσης φύσεως οφειλών του ελληνικού Δημοσίου προς το Δήμο Καλαμάτας, ε) 224.999,82 ευρώ για επενδύσεις – έργα,  έναντι της δόσης έτους 2012, στο πλαίσιο εξόφλησης των πάσης φύσεως οφειλών του ελληνικού Δημοσίου προς το Δήμο Καλαμάτας. Η εκταμίευση των παραπάνω ποσών θα γίνει άμεσα και πριν από το τέλος του 2012.