Μαθητές του 2ου Γυμνασίου Καλαμάτας στη Γερμανία


 

Το δεύτερο ταξίδι τους στο πλαίσιο του προγράμματος Comenius, με θέμα «Les adolescents europeens et l’ evolution du monde du travail», έκαναν μαθητές του 2ου Γυμνασίου Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές Κισκέα Μαρία, Κλαμπατσέας Χρήστος, Κοντοπούλου Αλεξάνδρα, Νικολακόπουλος Πέτρος και οι καθηγήτριες Κοτσονούρη Περσεφόνη και Σκλήκα Ουρανία διέμειναν στη Γερμανία από 10 μέχρι και 15 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, πραγματοποίησαν ταξίδι στη Βασιλεία της Ελβετίας, όπου επισκέφθηκαν το ελβετικό μουσείο γραφής, χαρτιού και τύπωσης, το μουσείο Tinguely και το χριστουγεννιάτικο παζάρι της πόλης.

Στο γερμανικό σχολείο Wentwinger Realschule οι μαθητές των επτά χωρών του προγράμματος παρουσίασαν τις εργασίες τους για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιήθηκαν στις πόλεις τους το 19ο και στις αρχές του 20ού αιώνα, εργάστηκαν σε ομάδες και πραγματοποίησαν την πρώτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της πολυεθνικής που έχουν δημιουργήσει.

Επίσης, στο πλαίσιο της βραδιάς Comenius παρουσίασαν χριστουγεννιάτικα έθιμα του τόπου τους και δοκίμασαν το χριστουγεννιάτικο μπουφέ με πιάτα από όλες τις χώρες του προγράμματος.

Κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στο Φράιμπουργκ έγιναν δεκτοί από την εκπρόσωπο του δημάρχου της πόλης στο Δημαρχείο και ξεναγήθηκαν στο χιονισμένο κέντρο της πόλης.

Γνώρισαν, επίσης, την επαγγελματική ζωή της πόλης, αφού επισκέφθηκαν τη βιομηχανία Zahoransky group, την εφημερίδα Batische Zeitung, ένα οδοντοτεχνικό εργαστήρι και το Fabrik, ένα διαφορετικό οικολογικό εργαστήρι.

Την τελευταία ημέρα πριν από την αναχώρησή τους βρέθηκαν στο χιονισμένο χωριό Titisee και ο Μέλανας Δρυμός τούς άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις.