«Οι Φίλοι της Φωτογραφίας» Μια νέα φωτογραφική ομάδα στην Καλαμάτα


 

Στο κοινό συστήνεται μια νέα φωτογραφική ομάδα στην Καλαμάτα, «Οι Φίλοι της Φωτογραφίας», με ανακοίνωσή τους.
Ας τους γνωρίσουμε:
«Είμαστε μια νέα φωτογραφική ομάδα που δημιουργήθηκε φέτος το καλοκαίρι από δύο φίλους ερασιτέχνες φωτογράφους, με σκοπό να μάθουν τα μυστικά της φωτογραφίας σε όλους όσοι αγαπούν αυτό το αντικείμενο, μέσα από δωρεάν μαθήματα.
Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν το ξεκίνημα μιας ομάδας φωτογραφίας στο Κέντρο Νέων Καλαμάτας. Παρά τη θετική ανταπόκριση από τους υπευθύνους, δεν κατέστη δυνατή η υλοποίηση της ιδέας λόγω των πολλών ομάδων που δραστηριοποιούνται εκεί.
Έτσι, ο ένας εκ των δύο φίλων, με δική του πρωτοβουλία και με τη βοήθεια και του άλλου φίλου, δημιούργησε μέσα από το facebook την ομάδα μας, η οποία προσφέρει δωρεάν μαθήματα φωτογραφίας σε όλους όσοι αγαπούν αυτό το αντικείμενο και θέλουν να μάθουν μερικά πράγματα. Εμείς δεν είμαστε σωματείο. Είμαστε μια άτυπη ομάδα, που σημαίνει ότι δεν έχουμε καταστατικό, δεν έχουμε Διοικητικό Συμβούλιο, δεν έχουμε συνδρομές. Ακολουθούμε τον τρόπο λειτουργίας των ομάδων του Κέντρου Νέων Καλαμάτας, όπου τα πάντα είναι δωρεάν για όλους και, φυσικά, συνεργαζόμαστε με αυτό.
Τα μαθήματα της ομάδας μας γίνονται στο βαγόνι της Αερολέσχης Καλαμάτας στο Πάρκο του ΟΣΕ (δίπλα στο αναψυκτήριο). Στο πρόγραμμα των δραστηριοτήτων της ομάδας περιλαμβάνονται τα δωρεαν μαθήματα φωτογραφίας, διάφορες εξορμήσεις σε περιοχές της Μεσσηνίας και διάφορες εκδρομές, για να γίνεται καλύτερα η πρακτική εξάσκηση, διαλέξεις από επαγγελματίες φωτογράφους της πόλης μας, διάφορες προβολές, έκθεση φωτογραφίας των μελών, συμμετοχή σε εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας (αναπαράσταση απελευθέρωσης Καλαμάτας στις 23 Μαρτίου κ.λπ.) κ.α.
Θα χαρούμε πολύ να έρθουν περισσότεροι φίλοι της φωτογραφίας στην ομάδα μας και να γίνουμε μια απ’ τις καλύτερες φωτογραφικές ομάδες στην Ελλάδα. Για να προωθήσουμε περισσότερο την ομάδα μας, έχουμε φτιάξει mail, ιστοσελίδα και μπλογκ, έτσι ώστε ο κόσμος να μπορεί να βλέπει τη δουλειά μας. Είμαστε στη διάθεση παντός ενδιαφερομένου που θέλει να έρθει στην παρέα μας.
Για περισσότερες πληροφορίες, τα στοιχεία επικοινωνίας είναι τα παρακάτω:
Φωτογραφική ομάδα (άτυπη)
ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, Βαγόνι Νο11, 24100 Καλαμάτα
Τηλ.: 6978707054
Email: filoi.tis.fotografias@gmail.com
Web: www.facebook.com/groups/346130388812687
http://filoi-tis-fotografias.webnode.gr
http://filoi-tis-fotografias.blogspot.com»