Παγκόσμια ανακάλυψη από απόφοιτη του Πολυτεχνείου Κρήτης


 

Δημιούργησε την ηλεκτρονική «ταυτότητα καρδιάς»

 

 

Την πρώτη ηλεκτρονική ταυτότητα με αποτύπωμα το «χτύπο της καρδιάς» έκανε μια Ελληνίδα ερευνήτρια, μόλις στα 27 της χρόνια. Η Δρ. Φωτεινή Αγραφιώτη η οποία κατάγεται από την Κοζάνη και σπούδασε στο Πολυτεχνείο Κρήτης, στα Χανιά, συνέχισε τις σπουδές της, με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο.

 

 

Εκεί έκανε και τη σπουδαία αυτή παγκόσμια ανακάλυψη, που φέρνει νέα δεδομένα, στην ασφάλεια, στις στρατιωτικές επιχειρήσεις, στην τηλεϊατρική, όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές ακόμα και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια!

 

Σύμφωνα με το λογισμικό που έφτιαξε, οι συσκευές, μπορούν να ανοίξουν αποκλειστικά από το χρήστη όταν τις αγγίξει με τα δάκτυλά του, και να κλειδώσουν αυτόματα όταν η συσκευή απομακρυνθεί από τα χέρια του, με "κωδικό" τον παλμό της καρδιάς του!

 

 

Η συσκευή μπορεί να καταγράφει τα πάντα – μέχρι και το συναίσθημα που αλλάζει από τους χτύπους της καρδιάς, την αναπνοή, την πίεση και ό,τι έχει σχέση με την κλινική εικόνα του χρήστη.

 

 

Η έρευνα έχει προχωρήσει και βρέθηκε σύμφωνα με το parakato.gr η δυνατότητα καταγραφής του καρδιογραφήματος από τα δάκτυλα στο tablet, αναγνώριση του χρήστη από τα smartphones, μέχρι και έλεγχος του συναισθήματος από χειριστήρια των παιχνιδιών, τα οποία μπορούν να το αναγνωρίζουν και να προσαρμόζουν το παιχνίδι στις αντοχές του χρήστη !

 

 

Με αφορμή την επιτυχία της Φωτεινής Αγραφιώτη στο παγκόσμιο επιστημονικό χάρτη, το metrogreece.gr επικοινώνησε με την μητέρα της στην Κοζάνη για να μας πει πως νιώθει γαι τη ανακάλυψη της κόρη της:

 

Νιώθω ότι θα ένιωθε κάθε γονέας που βλέπει τοι παιδί του να διαπρέπει και να αναπτύσσεται. Η ίδια επιθυμεί να διατηρούμε χαμηλούς τόνους και αυτό κάνουμε. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα πράγματα γαι το έργο της και τις ανακαλύψεις της διαβάστε την ιστοσελίδα που διατηρεί στο διαδίκτυο http://www.bionym.com.

 

πηγή: parapolitika.gr