Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου της Α΄ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ


 

Μεγάλα ματς στην Τέντα …Ξεχωρίζει η αναμέτρηση Ακάδημος- Γ.Σ. Μεσσήνης 

 

Με τέσσερις αναμετρήσεις ανοίγει σήμερα η αυλαία της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας, που δείχνει ιδιαίτερα εντυπωσιακό αλλά και αμφίρροπο, γεγονός το οποίο ελκύει αρκετό κόσμο και πολλούς φίλους του μπάσκετ στα γήπεδα τα οποία διεξάγονται τα παιχνίδια. Η αγωνιστική που ξεκινά σήμερα με τα τέσσερα από τα έξι παιχνίδια, περιλαμβάνει αναμετρήσεις που έχουν έντονο το στοιχείο του ντέρμπι, και ειδικότερα των παιχνιδιών στα οποία και οι δύο ομάδες καίγονται για βαθμούς. Ξεχωρίζει βεβαίως το Ακάδημος – Γ.Σ. Μεσσήνης, όμως εξίσου μεγάλη σπουδαιότητα κρύβει και το Παναθηναϊκός – Σπαρτιατικός, αλλά και τα υπόλοιπα δύο που διεξάγονται σε Τρίπολη και Μεγαλόπολη αντίστοιχα…

 

 

ΔΡΟΜΕΙΣ – ΔΙΩΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ (ΑΚΔ Τρίπολης – 4.00 μ.μ.)
Από καλή εμφάνιση και θετικό αποτέλεσμα επί της Πύλου προέρχονται οι Δρομείς,  που θέλουν να δώσουν συνέχεια στο νικηφόρο σερί τους, επικρατώντας σήμερα και του Δίωνα Κυπαρισσίας. Η ομάδα του Πολ Νόντα δεν αντιμετωπίζει προβλήματα  τραυματισμών, και το γεγονός αυτό, κάνει ακόμη καλύτερα τα πράγματα. Από την άλλη, χωρίς προβλήματα και με την ψυχολογία στα ύψη μετά τη μεγάλη νίκη επί του Ακάδημου θα παραταχθεί το συγκρότημα του Σπύρου Ψυχογιού, που είναι ικανό να κάνει και σήμερα τη ζημιά. Διαιτητές του αγώνα ορίστηκαν οι Κυριακόπουλος και Μπαμπάς.

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ (Τέντα – 6.00 μ.μ.)
Με προσπάθεια ανύψωσης του ηθικού, ξεκίνησε η εβδομάδα και η προετοιμασία για το σημερινό ματς με τον Σπαρτιατικό, για την ομάδα του Παναθηναϊκού Καλαμάτας, που θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες. Μάλιστα, και παρά το γεγονός ότι οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν ένα από τα φαβορί του πρωταθλήματος, δείχνουν ικανοί να φθάσουν στην επίτευξη του θετικού αποτελέσματος. Θετική εξέλιξη αποτελεί η επιστροφή του Μανώλη, αλλά και του Σταθάκη, όπως επίσης και του Λιανού.
Όσον αφορά τους Λάκωνες, αυτοί έχουν πάει μέχρι τώρα εξαιρετικά, δικαιώνοντας όλους όσοι τους θεωρούν ως μία από τις πλέον ισχυρές ομάδες της κατηγορίας. Έρχονται στην Τέντα με στόχο τα 3 στα 3, και δεν έχουν προβλήματα τραυματισμών, γεγονός που κάνει τον Στέφανο Χίο να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση. Διαιτητές του αγώνα ορίστηκαν οι Αναστόπουλος και Καρδαράς.

 

ΠΟΛΥΒΙΟΣ – ΑΤΛΑΣ (Δ.Σ. Μεγαλόπολης – 6.30 μ.μ.)  
Τεράστιας βαθμολογικής σημασίας είναι το ματς αυτό και για τις δύο ομάδες, με τους γηπεδούχους να επιδιώκουν την επιστροφή στις νίκες μέσα από την εκμετάλλευση της έδρας. Μάλιστα με την επιστροφή τόσο του Τσίρμπα, όσο και του νεαρού Θεοδωρόπουλου, αυξάνονται λύσεις στην περιφέρεια, και η ομάδα του Πολύβιου γίνεται πιο ανταγωνιστική.

Βεβαίως τη νίκη θέλει και ο Άτλαντας, που είναι πολύ πιθανό να αγωνιστεί έχοντας στην αποστολή και τον Νίκο Παπαθωμόπουλο. Εφ’ όσον αυτό γίνει πράξη, τότε αυτομάτως το συγκρότημα του Αλέξη Κορογώνα γίνεται πολύ ισχυρό και βρίσκει επιθετικές λύσεις, δείχνοντας έτοιμο για το πρώτο διπλό στο πρωτάθλημα, το οποίο μάλιστα θα τους δώσει σπουδαίο βαθμολογικό αέρα. Διαιτητές του αγώνα ορίστηκαν οι Κυριακόπουλος και Μπαμπάς.

 

ΑΚΑΔΗΜΟΣ – Γ.Σ. ΜΕΣΣΗΝΗΣ (Τέντα – 8.00 μ.μ.)
Τη «σφαλιάρα» που προηγήθηκε στην Κυπαρισσία, θέλουν να διαγράψουν οι παίκτες του Ακάδημου και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από ένα νικηφόρο αποτέλεσμα επί της Μεσσήνης στο μεγάλο σημερινό ματς. Ο Γιώργος Ροζακέας θα έχει λογικά στη διάθεσή του και τον Παναγιώτη Γιαννακόπουλο, που ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στο πόδι, όπως και τον Γεωργανά που ξεπέρασε την ίωση η οποία τον ταλαιπωρούσε. Η ομάδα της Μεσσήνης στον αντίποδα, θέλει να δώσει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις και στις νίκες, παραμένοντας στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Με την επαναδραστηριοποίηση Φωτάκη, Παπαδέα, είναι πιθανό να γίνει ένα μικρό ροτέισον, ωστόσο αυτό δεν ανησυχεί ιδιαίτερα τον Μιχάλη Μπακογιάννη, που διαθέτει γεμάτο και πλήρες ρόστερ. Διαιτητές του αγώνα ορίστηκαν οι Αναστόπουλος και Καρδαράς.