Αύριο οι επαναληπτικές δημαιρεσίες σε Δυτική Μάνη και Οιχαλία


Επαναληπτικές ψηφοφορίες για την ανάδειξη νέων προεδρείων και μελών στις Οικονομικές Επιτροπές θα διενεργηθούν αύριο στα Δημοτικά Συμβούλια Δυτικής Μάνης και Οιχαλίας.

Στο Δήμο Δυτικής Μάνης η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στη 1.00 μετά το μεσημέρι. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Κυριακή δεν «πέρασε» η πρόταση του δημάρχου Δημ. Γιαννημάρα να εκλεγεί πρόεδρος η δημοτική σύμβουλος Παναγιώτα Γιαννακέα, η οποία συγκέντρωσε στις δύο πρώτες ψηφοφορίες 7 ψήφους και στην τρίτη 9, από τους 13 παρόντες συμβούλους της πλειοψηφίας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας θα συνεδριάσει στις 6.00 το απόγευμα. Την προηγούμενη Κυριακή η πρόταση του δημάρχου Φίλιππου Μπάμη να εκλεγεί πρόεδρος ο δημοτικός σύμβουλος Δημ. Ηλιακόπουλος δεν είχε αποτέλεσμα. Στις δύο πρώτες ψηφοφορίες έλαβε 10 ψήφους και 14 λευκές και στην τρίτη 9 υπέρ και 15 λευκές. Για τη θέση του προέδρου είχε αυτοπροταθεί ο Ηλίας Σταυρόπουλος, ο οποίος, στην ενδοπαραταξιακή διαδικασία που ακολούθησε, δεν προχώρησε, αφού έλαβε 5 ψήφους έναντι 8 του κ. Ηλιακόπουλου.

Ωστόσο, το Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας έχει ήδη ως νέο αντιπρόεδρο το γιο του επί πολλά χρόνια αντιδημάρχου Κώστα Παπαδόπουλου, Γιάννη και γραμματέα την Παναγιώτα Τσιάλτα.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, προέκυψε, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ένα ακόμη ζήτημα με τον Γ. Δαβίλλα, ο οποίος φέρεται ιδιαίτερα δυσαρεστημένος ως προς το πρόσωπο του δημάρχου, καθώς δεν τον αξιοποίησε σε κάποια θέση με αυξημένες αρμοδιότητες.
Χ.Χ.