Βιολογικό με 3,30 και ΠΟΠ με 3 ευρώ πούλησε ο Συνεταιρισμός Δολών


 

Της Μαρίας Νίκα

Τιμές από 3 ευρώ και πάνω πετυχαίνει, τουλάχιστον αυτή την εποχή, το ποιοτικό ελαιόλαδο. Πριν από 15 μέρες ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Δολών του Δήμου Δυτικής Μάνης πούλησε βιολογικό με 3,30 ευρώ το κιλό, ενώ έχει ήδη κάνει πράξη πώλησης 20 τόνων φετινού ελαιολάδου ΠΟΠ με 3 ευρώ και έχει συμφωνήσει για πώληση άλλων 30 τόνων στην ίδια τιμή.

 

«Πάντα πουλάμε σε καλές τιμές και παραπάνω από την τρέχουσα τιμή της αγοράς. Έχουμε καταφέρει αυτοί που μας επιλέγουν να το κάνουν επειδή μας εμπιστεύονται λόγω της ποιότητας του ελαιολάδου μας, το οποίο έχει πάρει και χρυσό βραβείο στον αγγλικό διαγωνισμό Great Taste Awards. Πριν από ένα μήνα πουλήσαμε περσινό ελαιόλαδο με 2,80, όταν η τιμή στην αγορά ήταν πολύ μικρότερη» σημείωσε χθες στο «Θ» ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δολών, Βασίλης Γαϊτανάρος.

 

Όσο για το βιολογικό, το οποίο πουλήθηκε 3,30, ήταν γύρω στους τρεις με τέσσερις τόνους, γιατί οι βιοκαλλιεργητές του Συνεταιρισμού δεν είναι πολλοί, όμως εάν διέθετε και άλλη ποσότητα θα έφευγε και αυτή, καθώς υπάρχει ζήτηση για ποιοτικό ελαιόλαδο.

 

Προσφορές στα 3 ευρώ έχει ο Α.Σ. Καλαμάτας
Εν τω μεταξύ, προσφορές γύρω στα 3 ευρώ το κιλό έχει και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλαμάτας, τις οποίες εξετάζει το Διοικητικό του Συμβούλιο.
Συγκεκριμένα, ο Συνεταιρισμός έκανε δημοπρασία την περασμένη Τετάρτη προκειμένου να πουλήσει 40 τόνους ελαιολάδου ΠΟΠ. Εκεί του δόθηκε προσφορά 2,82 ευρώ το κιλό, την οποία απέρριψε, γιατί η απόφαση του Συμβουλίου ήταν να μην πουληθεί το λάδι κάτω από τα 3 ευρώ. Λίγο αργότερα είχε δύο ακόμη προσφορές στα 3 ευρώ, τις οποίες και εξετάζει το Συμβούλιο του Συνεταιρισμού.
«Εμείς από την αρχή είπαμε ότι το λάδι δε θα το δώσουμε κάτω από τα 3 ευρώ. Τώρα, ως συμβούλιο, συζητάμε τις προσφορές που μας έχουν γίνει, και θα αποφασίσουμε» μας είπε χθες ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας Μιχάλης Αντωνόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε ότι έχει ακούσει προσφορά εμπόρου σε άλλους παραγωγούς για ΠΟΠ και σε τιμή 3,10, με πληρωμή σε τρεις μήνες.