Συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής συνεδρίου στο Δήμο Πύλου-Νέστορος


Την ανάγκη το ΠΑΣΟΚ να αποσαφηνίσει την ιδεολογική του φυσιογνωμία, να αποκτήσει σύγχρονο πολιτικό λόγο, αλλά, το κυριότερο, να διαμορφώσει, μαζί με τις κοινωνικές ομάδες που διαχρονικά το στηρίζουν, προτάσεις σύγχρονες, προοδευτικές, που να απαντούν στα ζητήματα της εποχής, όπως το νέο παραγωγικό μοντέλο της πατρίδας, η εμπέδωση κλίματος ασφάλειας, το κοινωνικό κράτος, η αειφόρος ανάπτυξη, η απασχόληση και η καινοτομία.

Τα παραπάνω συζητήθηκαν στη συνάντηση μελών του ΠΑΣΟΚ στην Πύλο, παρουσία του μέλους της γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής Συνεδρίου Δ. Αλευρά, του συντονιστή και μελών της ΝΟ.Ε.Σ., Μ. Σούμπλη, Γ. Χριστόπουλου και Γ. Κατσούλη, εν όψει του συντακτικού συνεδρίου από 28 Φεβρουαρίου έως και 3 Μαρτίου.
Αναπτύχθηκε, δε, προβληματισμός για την πορεία του Κινήματος, για την πολιτική κατάσταση, τα κυβερνητικά μέτρα, τα λάθη και τις παραλείψεις. Ταυτόχρονα επισημάνθηκε πως «σταθερή και αδιαπραγμάτευτη θέση μας, παρά το δυσβάσταχτο πολιτικό κόστος, είναι η σωτηρία της πατρίδας. Το ΠΑΣΟΚ αποδεικνύει καθημερινά πως αποτελεί δύναμη σταθερότητας».

Έγινε ακόμη αναφορά στις ανακολουθίες της πρώην αντιμνημονιακής Ν.Δ., τα περίφημα «Ζάππεια» που ξεχάστηκαν, στην αλαζονική συμπεριφορά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθεια συκοφάντησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με στόχο τη λεηλάτηση του χώρου και την αδιέξοδη λαϊκίστικη αντίληψη, και στην ανυπαρξία εναλλακτικής πρότασης.
Επιπρόσθετα, κατατέθηκε σειρά προτάσεων για την οργανωτική ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς παράταξης και επισημάνθηκε από όλους πως η αλήθεια, οι καθαρές θέσεις και η παραδειγματική τιμωρία όσων καταχράστηκαν ή κάλυψαν ενόχους θα πρέπει να αποτελούν την προμετωπίδα της νέας αφετηρίας του ΠΑΣΟΚ.
Συγκροτήθηκε, τέλος, η γραμματεία της Δημοτικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του Δήμου Πύλου- Νέστορος από τους Χαρ. Φουρτούνη, Γιώργο Λαζόγιαννη, Γιώργο Πουλόπουλο, Θόδωρο Παγάνη, Μαρία Κανελλοπούλου και Ευστ. Ευσταθίου, που θα αναλάβει το συντονισμό της δράσης του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο μέχρι το συνέδριο.

 

Μεσσήνη
Σήμερα Παρασκευή, στις 7.00 το απόγευμα, θα γίνει στο Δημαρχείο Μεσσήνης η συνάντηση με την αντίστοιχη Δημοτική Οργάνωση του Δήμου Μεσσήνης.